USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На території Луцької громади розміщені 36 об’єктів природно-заповідного фонду України

Сьогодні 08:12
На території Луцької міської громади розміщені 36 об’єктів природно-заповідного фонду України державного та місцевого значення, що перебувають у підпорядкуванні різних суб’єктів господарювання. Коефіцієнт заповідності території громади складає 27,86% і є досить високим показником порівняно з іншими територіальними громадами.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Найбільша частина заповідних територій в межах нашої громади розміщені в Жидичинському та Прилуцькому старостинських округах. Це території, що входять до складу Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща». Для мешканців нашої громади вони відомі як комунальний ліс біля с. Кульчин та «Панський ліс» біля с. Сапогів та с. Прилуцьке. 8 об’єктів ПЗФ розміщені в обласному центрі - м. Луцьк.
Читати ще: Інвентаризація підорлика великого: в нацпарку на Волині закільцювали червонокнижне пташеня

Території та об’єкти, що мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську, а також історико-культурну цінність, підлягають комплексній охороні, порядок здійснення якої визначається положенням щодо кожної з таких територій чи об’єктів. У підпорядкуванні Луцької міської ради є 13 територій та об’єктів в межах громади. Охоронні зобов’язання покладені на комунальне підприємство «Парки та сквери міста Луцька».
На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.
Органи місцевого самоврядування сприяють охороні й збереженню територій та об’єктів природно-заповідного фонду, виконанню покладених на них завдань.
Читати ще: У Шацькому нацпарку поменшало рідкісного лелеки чорного. У чому причина

З метою посилення охорони територій та об'єктів природно-заповідного фонду, забезпечення інформованості та природоохоронного виховання населення на об’єктах встановлюються державні знаки та аншлаги.
Державні знаки та аншлаги на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду складають систему інформаційних та охоронних знаків цих територій (об’єктів), що направлена на інформування населення та природокористувачів про найменування, межі, правовий статус та основні вимоги щодо охорони цих територій (об’єктів) природно-заповідного фонду.
Інформативність знаків дозволяє попередити природокористувача про наявність, категорію та межі природно-заповідних об'єктів, про їх підпорядкування. Найбільше інформативне навантаження несуть інформаційні щити, на яких в картографічній та текстовій формі подається максимум відомостей про об'єкт. Інформативність знаків забезпечується також правильним вибором місця їх установлення.
Читати ще: У нацпарку на Волині виявили нові місця гніздування червонокнижних птахів

Наочність - обов'язкова умова охоронних знаків. Вони повинні розміщуватись в місцях найбільш можливої появи відвідувачів, бути помітними на місцевості.
На виконання законодавчих вимог щодо охорони та збереження об’єктів природно-заповідного фонду України відділом екології міської ради замовлено виготовлення 30 шт. охоронних та інформаційних знаків державного зразка та встановлено їх на місцевості підрядною організацією ПрАТ «Сяйво».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus