USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Тернопільщині освятили Всеукраїнський храм-пантеон в пам’ять про загиблих військових

30 Грудня 2023 18:46
У селі Лішня Кременецького району на Тернопільщині освятили Всеукраїнський храм-пантеон в пам’ять про загиблих в російсько-українській війні бійців.

Настоятель храму, священник ПЦУ Тернопільської єпархії Андрій Любунь розповів, що пантеон розпочали будувати ще у 2014 році. Спершу це була капличка, сьогодні ж – це повноцінний храм.

У пантеоні розміщені плити з іменами загиблих українських воїнів з 2014 року.

«На превеликий жаль, стикаємося з тим, що є дуже багато помилок, розбіжностей у списках, тому найважча робота сьогодні полягає у цьому. Є розбіжності між тією інформацією, що надають на місцях, і тим, що надають безпосередньо військові. Війна не закінчилася, всі дані засекречені. Тому триває клопітка робота щодо врегулювання цих питань», – розповів о. Андрій Любунь.

Богослужіння очолив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

«У храмі-пантеоні будуть розміщені плити, на яких викарбують імена тих, хто боровся за нашу українську державу. Тут постійно буде линути молитва за упокій їхніх душ. Також молимося за тих, хто боронить Україну на передньому краї. Дякуємо батькам, дружинам, дітям, які втратили своїх рідних на війні. Вірю, що за той подвиг Господь упокоїть їхні душі в Царстві небесному», – розповів митрополит.
Чин освячення здійснив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

На захід прибули родичі загиблих військових з різних куточків України.

Наталія Влащук та її син Сергій приїхали з Дубна, щоб вшанувати пам'ять чоловіка та батька Василя Влащука, який у березні 2022 року пішов до війська добровольцем та віддав своє життя за волю і свободу всіх українців.
«Протягом століть північному сусіду не вдалося нас знищити. Але ми збережемо нашу українську державу, захистимо нашу свободу. Ворог ламає нас морально. Вчора була небачена досі ракетна атака, але ми вистоїмо, бо є духовно сильними та витривалими. Кожен з нас задається питанням, коли завершиться війна? Ніхто з експертів не може дати чіткої відповіді. Але ми покладаємо наші надії на Бога. Він може змінити все в одну мить. Тому я переконаний, що можемо отримати перемогу несподівано. Господь створить диво», – зазначив митрополит Епіфаній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 31 Грудня 2023 05:47
Кому ваші храми треба? Людей молодих і старих немає, і їх ніхто вже не поверне..
А до Анонім Показати IP 31 Грудня 2023 10:06
Храми потрібні тим хто там працює.
Олександр до А Показати IP 31 Грудня 2023 22:22
Тобі потрібно, шоби ти сво...то пам'ятало за рахунок кого ще дихаєш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus