USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

На Сумщині мер міста і начальник РВА влаштували бійку через вазони для квітів

21 Січня 2024 10:05
У місті Ромни Сумської області голова Роменської військової адміністрації Денис Ващенко вдарив на вулиці мера Олега Стогнія.

Конфлікт стався біля меморіалу загиблим захисникам на Алеї слави. Мер сперечався з родичами загиблих щодо оформлення меморіалу, пишуть Подробиці.

Діалог йшов на підвищених тонах. Спочатку Ващенко схопив за Стогнія за руку та зробив зауваження «не кричати на людей». Після цього вдарив, мер впав на землю.

Після інциденту Ващенко записав відео, де виклав суть конфлікту.

За його словами, батьки загиблих військових прийшли на Алею Слави, щоб встановити вазони з квітами, оскільки міська влада «ігнорує їхнє прохання».

Мер начебто цьому перешкоджав, і «навіть штовхнув матір загиблого захисника».
Читати ще: Журналіст Бутусов і нардеп Шуфрич побилися в прямому ефірі. Відео

За словами голови Роменської військової адміністрації, мер міста написав на нього заяву до поліції за побиття. Це підтвердив і Стогній у соцмережах.

Стогній, своєю чергою, повідомив, що Ващенко побив працівницю виконкому та наніс тілесні ушкодження самому меру.

За його версією, о 10:00 біля Алеї Слави розпочалися «невідомі будівельні роботи» та масове скупчення людей. Він вийшов «поцікавитися, що саме копають біля дошки загиблих воїнів», адже ніхто ніяких дозволів на проведення земельних робіт не отримував.

«Як виявилося, політичну акцію очолював начальник військової адміністрації, який, користуючись службовим становищем, повідомив, що їм дозволи не потрібні і вони самі розберуться. У подальший своїх діях, пан Ващенко допустив відвертий напад на мене особисто та працівницю виконкому. Вищевказаний посадовець, не стримуючись, наносив удари в обличчя мені та працівниці виконкому, яка офіційно виконувала свої обовʼязки та проводила відеозйомку масового заходу. Постраждала працівниця відділу з питань внутрішньої політики, яка виконувала свої посадові обов’язки – мати трьох дітей... Наразі жінка госпіталізована та отримує медичну допомогу», – повідомив міський голова.
Читати ще: Із вилами та штахетами: волиняни влаштували мордобій за церкву

Разом з тим, працівниця виконкому Любов Солонинко заявила, що Ващенко вдарив її, коли вона виконувала посадові обов’язки, внаслідок чого вона отримала тілесні ушкодження та потребує медичної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus