USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На стадіоні луцької гімназії відбувся символічний забіг проти насильства

26 Листопада 2023 18:32
Луцьк доєднався до міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства». Мета заходу – збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати. Адже в Україні з початком повномасштабного військового вторгнення ця проблема набула жахливого змісту.

Тому, аби не замовчувати, а говорити про цю біду вголос, на стадіоні гімназії № 20 силами управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення було організовано символічний забіг, повідомили у міськраді.

Забіг відбувався в три етапи: першими виходили на старт діти до 11 років, потім ті, кому було 15, далі – дорослі. Участь у кросі взяла також і заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

«Сьогоднішнім заходом ми вкотре хочемо підтвердити, що ми не бажаємо, щоби до нас з вами було застосоване насилля. А, на жаль, так є. І виною цьому – війна. Ворог нещадно нас нищить, але ми вистоїмо, ми переможемо! Тому дякуємо нашим Збройним Силам за таку упевненість, дякуємо їм за те, що оберігають нас!» – зазначила посадовиця.

Читати ще: «Поруш тишу»: на Волині стартувала акція «16 днів проти насильства»

Цікаво, що забіг організований таким чином, що взяти участь у ньому міг кожен охочий: спортсмен, мешканець громади, волонтер, держслужбовець. Загалом на свято спорту завітало кількасот осіб. Безумовно прикрасили його представники служби надзвичайних ситуацій, які розповідали дітворі про свої робочі будні з розмінування деокупованих територій, демонстрували реманент з яким працюють і навіть пригощали учасників забігу смачним кулішем і чаєм.

Зі слів начальниці управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліни Галан, кількість присутніх на акції попри холодну погоду – свідчення солідарного прояву небайдужості українців один до одного. Також це метод донесення інформації про способи допомоги постраждалим від насильства. Бо фізичне і психологічне здоров’я – запорука успішної життєдіяльності людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андерсон Показати IP 26 Листопада 2023 18:43
Я к то кажуть, чим та влада не тішилися
лінивець Показати IP 26 Листопада 2023 19:08
правильніше було б 365днів без насилля а то 16 днів і достатньо....
ЗМІ Показати IP 27 Листопада 2023 08:39
Забіги дуже допомагають проти насилля. Особливо жінкам. Частіше б вони бігали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus