USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На смерть збив дитину: водій хотів зменшити термін за п’яну ДТП на Волині

Сьогодні 13:48
На лаві Волинського апеляційного суду – водій, який п’яним збив на смерть дитину. Просив його суворо не карати й пом’якшити вирок першої інстанції.

Трагедія трапилась у Шацьку у 2022 році. Під колесами автомобіля Volkswagen загинула 11-річна дівчинка. Наїзд скоїв нетверезий водій, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як пригадувала мама загиблої, того злощасного вечора сім’я відпочивала в одному з будиночків. Донька сказала, що йде на кухню до тата. А вже через деякий час сусідка приголомшила новиною: поряд машина збила дитину.

Пані Людмила спершу подумала, що біда трапилась із її сином. Коли підійшла до місця аварії, побачила тіло своєї доньки, яке було вкрите простирадлом, адже дитина вже була мертвою.

Як стало відомо з матеріалів справи, у крові водія виявили 1,78 проміле алкоголю (норма 0,2 проміле). Крім того, він перевищив швидкість.

Винуватець ДТП вини своєї не заперечував, щиро розкаявся, відшкодував збитки та просив пробачення в матері. За ненавмисне вбивство дитини отримав два роки обмеження волі з позбавленням водійського посвідчення на п’ять років.

З таким рішенням суду не погодилися ні прокурор, ні сторона захисту, направивши апеляційні скарги. Тепер у залі Волинського апеляційного суду обвинувачений просив зменшити термін до одного року обмеження волі, тобто без фактичної ізоляції від суспільства.

«Ще раз прошу вибачення в потерпілої і перед Богом, адже я віруюча людина. Така ситуація, що трапилася зі мною, може статися з будь-ким», – зазначав обвинувачений Валерій Оксентюк.

Читати ще: Студент ЛНТУ, який збив дитину на пішохідному переході, відбувся умовним терміном

Прокурор наполягала: це тяжкий злочин, за скоєння якого підсудного потрібно відправити саме у в’язницю.

«Ваша честь, ми просимо новий вирок. Варто призначити обвинуваченому покарання у виді шести років позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами на сім років», – акцентувала прокурор Віталія Книш.


Адвокат підсудного Руслан Прилепа зауважив, що його клієнт усіма силами намагався загладити провину і відшкодувати шкоду, для чого навіть продав своє майно.

«Є слова, а є дії. Він продав майже все майно, яке в нього було. Навіть те, що отримав у спадщину. Це лише з однією метою – щоб виправити всі наслідки, спричинені цим правопорушенням. Тому, вважаю, достатнім буде призначи обмеження волі», – переконував адвокат.

Читати ще: На BMW X5 збив жінку з дитиною: покарали раніше судимого волинянина

Підсудний запевняв: хоче працювати, бо має на утриманні дитину з інвалідністю. Потерпіла пані Людмила пробачила обвинуваченого й не хоче, щоб його відправили за ґрати.

«Я знаю, що таке виховувати дітей самій. У нього дитинка з інвалідністю. Я теж годувала дитину з двох років, годувала її сама. Знаю, як то важко. Не садіть його, прошу», – просили суд мама загиблої дитини.

Врахувавши всі обставини, судді вирішили залишити покарання без змін, лиш виправивши процесуальні помилки, на які вказала прокурор.

Тож винуватець смертельної ДТП отримав два роки обмеження волі з позбавленням посвідчення водія на п’ять років. Наразі невідомо, чи будуть сторони оскаржувати рішення апеляційного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus