USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

На Шопена у Луцьку – капітальний ремонт прибудинкової території

23 Листопада 2018 12:05
Десятки років у дворі по вул. Шопена, 13, 15 люди не бачили ремонту. Проте днями тут стартували ремонтні роботи, а мешканцям презентували проект реконструкції двору. Запропоновані зміни схвально оцінили більшість мешканців, присутніх на зборах, участь в яких взяли перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук та заступник директора Департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк.

За ініціативою нинішньої команди Луцької міської ради, до капремонту дворових територій почали застосовувати індивідуальний комплексний підхід, який враховує потреби і вимоги мешканців, та передбачає цілий ряд робіт по благоустрою. Тож якщо в минулому при ремонті дворів допускалося полагодити частину дороги, а пішохідні доріжки чи бордюри залишити старими, то тепер у Луцьку благоустрій дворових територій передбачає реконструкцію усіх елементів та виконання значних обсягів робіт, при чому за індивідуальним проектом, який обов’язково попередньо узгоджується із мешканцями. Такий підхід до роботи позитивно оцінили жителі будинків по вул. Шопена. За словами однієї з місцевих мешканок, стан їхнього двору був жахливий, дороги не було зовсім і в дощову погоду дітей доводилося переносити на руках, ледве оминаючи величезні калюжі. Але десятиліттями про цей двір ніхто не згадував. А нині тут вже ведуться ремонтні роботи, відповідно до затвердженого і проголосованого депутатами переліку дворових територій, де передбачено ремонт на найближчі роки. Вже зараз у дворі визначені пішохідні доріжки уздовж зелених зон та передбачено інші види робіт, про які мешканцям детально розповіли представники міської ради.


"У дворі проїжджу частину та усю територію біля будинків буде викладено бруківкою, – зауважив Григорій Недопад. Бруківка – найкращий варіант для цього двору, оскільки тут наявні застарілі підземні комунікації. При необхідності їх ремонту, бруківку можна буде зняти, а потім викласти знову, не зіпсувавши благоустрою. Відповідно до проекту, який пройшов усі необхідні узгодження, передбачається прокладання бруківкою пішохідних доріжок, розширення паркувальних зон, встановлення відведених територій для смітників, облаштування дитячого майданчика у місці, яке виберуть самі ж мешканці".

"Зважаючи на звернення жителів даних будинків, враховуючи досить критичний стан двору, вирішено уже зараз приступати до виконання робіт з благоустрою, не чекаючи наступного року, – повідомив присутнім Ігор Поліщук. – Погода дозволяє приступити до роботи, а бруківку можна викладати, не залежно від похолодання. Ми проводимо капітальні ремонти дворів комплексно, що передбачає заміну дорожнього покриття, встановлення додаткового освітлення, контейнерний майданчик за межами двору на вимогу мешканців. Також тут буде встановлено дитяче та спортивне обладнання, лавочки, смітники тощо".

Орієнтовний термін виконання робіт – близько двох місяців. Люди дивуються, зазначаючи, що швидкість роботи дуже висока й за кілька днів уже зроблено дуже багато. До слова, за зверненням однієї з жительок, ремонтні роботи вчора були призупинені, оскільки жінка не бажала облаштування однієї з пішохідних доріжок. Однак така позиція не сподобалась усім присутнім на зборах, тож люди прямо під час зустрічі голосували за те, аби роботи не припинялися, а пішохідні доріжки облаштовувалися відповідно до затвердженого проекту.


На збори за участю представників Луцької міської ради прийшла велика кількість активних жителів двох будинків. Люди задавали питання про майбутній благоустрій, висловлювали свої побажання з приводу місця розташування дитмайданчика та розширення паркомісць.

"Нам дуже подобається запропонований проект, – розповіла мешканка будинку по вул. Шопена, 15. – Лише одній людині заважає майбутня пішохідна доріжка, але всі ми хочемо бачити її тут. Навіть не віриться, що скоро будемо мати такий гарний та облаштований двір. Ми сподівалися хоча б на асфальтування дороги, але дізналися, що нам зроблять бруківку, нові доріжки, повністю облагородять територію. Це дуже приємні зміни, яким будуть раді і дорослі, і діти".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus