USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На що звернути увагу, обираючи м'ясорубку?*

1 Серпня 2022 08:09
У дизайні м'ясорубок нове віяння – корпус зі сталі. Це має стильний та надійний вигляд. Не так важливо, з чого корпус, якщо ви не збираєтеся кидати м'ясорубку. Крім того, помічено важливу деталь: металеві м'ясорубки позбавлені ручок для перенесення, а при великій вазі корпуса їх незручно переміщати.

Потужність та продуктивність м'ясорубки

У рекламі зазвичай вказують максимальну потужність при блокуванні вала. Це 1500, 2000, 2200 і навіть 3000 Вт, але звертати увагу треба на номінальну, тобто споживану у звичайному робочому режимі. Це може бути 200-500-600-700 Вт.

Продуктивність залежить від потужності, але не тільки від неї. Відіграє роль будова завантажувальної камери та шнека. Продуктивність м'ясорубки вимірюється в кг фаршу на хвилину або на годину. Різні виробники використовують різні параметри. Середній показник приблизно 1,2-1,5 кг за хвилину, але буває більш як 2 кг. Треба розуміти, що виробник говорить про ідеальне м'ясо, яке повністю зачищене від жил, м'яке. Тож варто поділити продуктивність на 1,5-2.
Проте чи справді так важливо переробити 5 кг м'яса за дві хвилини, а не за 4-5? Тому на потужність варто дивитися без фанатизму. Крім того, деякі сучасні моделі оснащуються малопотужними двигунами змінного струму, що споживають трохи більш як 170-200 Вт. Шнек крутиться трохи повільніше, продуктивність нижча (0,8-1 кг на хвилину), але рівень шуму знижений значно, двигун не перегрівається, м'ясорубка може довше працювати без перерви.
Швидкість роботи та додаткові функції

Найцікавіше, що не лише потужність та продуктивність – найважливіші функції під час вибору м’ясорубки.

Важливі параметри

- Важливим параметром є кількість швидкостей та додаткові функції. Краще, якщо м’ясорубку можна буде регулювати, щоб спростити собі роботу.

- Додатковою перевагою стане можливість обертання шнека в інший бік. Для цього прилад має бути доповнений функцією реверсу. В такому випадку це дозволить швидко очистити стрижень від жилок, які налипнули під час приготування фаршу.

- Варто зазначити, що особливість заточування ножа – також важливий параметр. Саме тому краще віддавати перевагу пристроям з двосторонніми ножами, які не вимагають регулярного заточування.

- Подрібнювальний та різальний елемент має бути загострений за допомогою лазера. Це зводить до мінімуму можливість утворення нерівностей, подовжує строк служби пристрою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus