USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

На розвиток та утримання луцьких парків потрібно 60 млн грн на три роки

18 Серпня 2021 23:45
Члени виконавчого комітету Луцької міськради погодили проєкт програми розвитку та утримання парків та скверів, інших озеленених територій міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

На реалізацію програми впродовж трьох років потрібно буде виділити 59 мільйонів 700 тисяч гривень. Наразі у Луцьку існує п’ять парків загальною площею 118,29 га, один лугопарк – 9,51 га, дві рекреаційні зони – 10,51 га, 33 сквери – 13,34 га.

Головною метою програми є забезпечення належного утримання зелених насаджень, розвитку, відповідно до сучасних вимог, інфраструктури парків та скверів, забезпечення збалансованого розвитку природних територій, організації культурного дозвілля мешканців міської територіальної громади, з врахуванням різноманітності соціальних груп (молодь, діти, люди поважного віку, особи з інвалідністю тощо).

З метою обліку існуючих зелених насаджень планують:

- провести інвентаризацію парків та скверів і скласти паспорт об’єкта благоустрою на кожний об’єкт паркового господарства;

- створити детальний таксаційний опис Центрального парку імені Лесі Українки та парку імені 900-річчя міста Луцька з розбивкою на виділи по складових та функціональних ознаках, з подальшим внесенням змін і коректив після проведення рубок, догляду, капітального ремонту або реконструкції для чіткого планування робіт і моніторингу якісного та кількісного стану насаджень;

- розробити детальний поетапний план реконструкції існуючих та створити нові парки з підготовкою проєктів, у яких мають бути враховані елементи благоустрою (алеї, сходи, МАФ, мости тощо), елементи озеленення (рокарії, альпійські гірки, групи дерев тощо) з урахуванням і короткострокового, і тривалого композиційного вирішення як окремих частин, так і парку в цілому;

- при видовому і породному підборі слід також враховувати не лише декоративно-естетичні характеристики, а й відповідність до ґрунтово-кліматичних умов та стійкість до антропогенного навантаження.

Відзначимо, що затвердити програму депутати мають на сесії міської ради.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus