USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

На Рівненщині викрили протиправну схему бойових виплат військовим, які не були на передовій

21 Квітня 2023 13:22
Працівники ДБР викрили протиправну схему фіктивної виплати бойових доплат військовим з Рівненщини, які насправді не несуть службу на передовій. Схема діяла протягом 9 місяців, а завдані державі збитки становлять щонайменше 1 млн грн.

Про це інформують у ДБР.

З початку повномасштабного вторгнення росії керівництво батальйону систематично преміювало підлеглих, які перебувають у зоні проведення бойових дій. Проте принаймні двоє військових, щомісячно одержуючи виплати від 30 до 100 тис. грн, продовжували перебувати на території Рівненської області. Серед них, зокрема, донька та колишня дружина заступника командира частини, які зараз є військовослужбовцями цієї частини.

20 квітня працівники ДБР провели низку обшуків на території військової частини та за місцем проживання військових, які одержували доплати незаконно. У результаті слідчих дій виявлено та вилучено бухгалтерську документацію, кадрові документи, банківські картки, мобільні телефони тощо.
Читати ще: 30 тисяч для військових: у Генштабі закликають припинити займатися популізмом

Крім того, правоохоронці перевірять законність доплат іншим військовослужбовцям цієї частини. За результатами вивчення вилучених документів буде ухвалено рішення щодо повідомлення певним особам про підозри.
Зловмисникам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Також за рішенням суду вони муситимуть відшкодувати державі протиправно виплачені кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
! Показати IP 21 Квітня 2023 13:49
А тепер хай відпрацюють. На передову, вам вже заплачено!
Тур Показати IP 21 Квітня 2023 13:50
яки хитрі
Анонім Показати IP 21 Квітня 2023 14:27
таке швидше за все відбувається в кожній частині,знаючи як у нас завжди все 'налагоджено'. Чула від кількох знайомих на передку, що їх по паперах там має бути більше, але вони багатьох і в очі не бачили.
До аноніма Показати IP 21 Квітня 2023 15:59
Створили героїв атошніків то тепер захоплюйтесь їх розумом ,досвідом,ПОРЯДНІСТЮ ,принциповістю, майстерністю
Знаючий до До аноніма Показати IP 21 Квітня 2023 17:22
Ти муділа менше говори,це якраз такі як ти цивільні,дорвавшись до можливостей й далі петляють як можуть,шукають вигоду.
До знаючого Показати IP 21 Квітня 2023 20:48
А то нічого шо таке відбувається з 2015 року, бо в 2014 році трохи боялися і мали жити по чесному (новому) Не думаю шо командиром окремого батальйону (частини) став цивільний мобілізований чоловік. І як для знаючого поясню шо всі накази включно з фінансовими підписує командир частини а перевіряє НШ і ПК
Ніхто Показати IP 21 Квітня 2023 22:56
Війна закінчиться повилазять ще більше,будуть права качати і жити припіваючи за рахунок цивільних злиднів.В цій "ямі" вже давно пора дулю в бюджет класти,ніякого толку тут не буде ніколи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus