USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

На Рівненщині нещеплених від поліомієліту дітей не пускатимуть до шкіл та садків

8 Листопада 2021 10:41
На Рівненщині нещеплених від поліомієліту дітей не пускатимуть до шкіл та дитсадків.

Як передає УНІАН, головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов підписав розпорядження, яким передбачено заборону на відвідування шкіл дітьми, які не отримали щеплення від поліомієліту.

Крім того, розпорядженням передбачено виключення нещеплених проти поліомієліту дітей з дитячих садочків.

«Ситуація загострюється. Ми вже маємо півтора десятка дітей, які мають цей вірус і є носіями. На щастя, ця категорія дітей практично вся отримала щеплення, і ми впевнені, що страшних симптомів у них не буде. Разом з тим значна частина дітей не захищена від цієї хвороби. Це ненормальна ситуація. Батьки ще не усвідомили, що це дуже серйозно. І це надовго. Тому зараз потрібно розв’язувати цю проблему», – заявив Сафонов.

Як повідомляли, на Рівненщині у багатодітній родині, яка мешкає в селі Велика Омеляна, 6 жовтня підтвердили параліч внаслідок поліомієліт у 1,5-річної дитини. Пізніше стало відомо, що в родині, де поліомієліт паралізував немовля, захворіли ще шестеро дітей. Батьки дітей належать до протестантів, тому відмовилися від усіх обов’язкових щеплень.

29 жовтня заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що на 1 жовтня в Україні рівень охоплення трьома дозами щеплень від поліо дітей до року становить лише 59,7%.

Довідка

Поліомієліт – інфекційна хвороба, яка вражає нервову систему. Кожен із 200, хто перехворів, залишається паралізованим на все життя. Найбільш уразливими є діти до 5 років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше – через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Востаннє в Україні фіксували захворювання на поліомієліт у 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Галинка Показати IP 8 Листопада 2021 11:03
А коли вакціна в луцьку з'явитися
Ау до Галинка Показати IP 8 Листопада 2021 12:02
Вакцина від поліеміліту є постійно.
Ау до Ау Показати IP 8 Листопада 2021 15:21
І ці вакцини входять в план вакцинації дітей. А мінуси ставлять очевидно сектанти, які наражають на ризики захворіти поліемілітом і бути паралізованими своїх дітей. Вам скотиняки на лобі ті мінуси треба ставити, дітей не вакцинуєте, а потім що паралізованим скажете, так Бозя захотів ???
K Показати IP 8 Листопада 2021 18:04
Це певні представники прикриваються за релігійними переконаннями не приймають вакцини. Хоч офіційни очільники не проти вакцини та медицини, і ніхто не вчить противакцини. Просто так як і в суспільстві так і в любій церкві є люди з низьким рівнем інтелекту. А типу пишуть ставлять клеймо на протистинські церкви, що типу вони проти вакцинаці. Но США на 75 процентів є протистанська країна, там 67 процентів всього населення вакциновано на ковід, а є обов'язкові вакцини. Просто в Україні є певні представники з низьким рівнем інтелекту. А відсоток антиваксів такий, як в православних, чи католиків. В Україні протистантів від всього населення 1.5-3 проценти. А антиваксів більше 50 так, що проблема не в доманіції, а в інтелекту
Галинка Показати IP 8 Листопада 2021 18:57
Не має

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus