USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.40
  • PLN 10.60 10.74

На Прикарпатті троє посадовців ТЦК погоріли на хабарях

Сьогодні 13:51
Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції провели одночасно затримання трьох посадових осіб територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які фігурують в корупційних схемах.

Про це повідомляє Нацполіція.

Так, заступника начальника обласного ТЦК затримали неподалік місця роботи. За 1 000 доларів «винагороди» він пропонував безперешкодно отримати код для ідентифікації в системі «Оберіг» чи військово-облікові документи.

За вирішення аналогічного питання його колега – начальник районного ТЦК та СП – також отримав 1 000 доларів, а ось вже заступник командира роти охорони цього ж центру комплектування – понад 18 000 грн. 2000 гривень – за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та 400 доларів – за надання електронного коду для ідентифікації в системі.

Читати ще: Порушення прав з боку ТЦК: скільки людей поскаржились омбудсмену з початку року

Усім посадовцям слідчі повідомили про підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Нині заступникові начальника обласного ТЦК та начальникові РТЦК обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення 242 000 гривень застави кожному. Щодо третього підозрюваного – триває розгляд клопотання.

Читати ще: В Яремчі працівники ТЦК забрали водія автобуса, який віз 50 туристів

За скоєне підозрюваним може загрожувати покарання – позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus