USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.10 41.80
  • PLN 10.40 10.60

На Прикарпатті майже пʼять тисяч людей разом заколядували і встановили рекорд України

10 Січня 2022 17:57
У неділю, 9 січня, у прикарпатському селі Підгірʼя вирішили встановити новий рекорд, залучивши до виконання коляди «Нова радість стала» максимальну кількість людей.

До участі запрошували всіх, хто хоче зануритися у світ старовинних обрядів та влаштувати собі незабутнє святкування, пише Galka.

Співорганізаторка Олена Ананєвич каже, що обрали саме коляду «Нова радість стала» обрали, бо вона одна з найдрібніших колядок і її всі знають – від малого до дорослого.

«Щоб свято коляди та вертепу, аби було в кожній області, місті та громаді, аби прославляли українські традиції. До коляди ми запросили людей та артистів з Підгір’я, Богородчан, Франківська та загалом всіх, хто бажав долучитися. Ми хочемо встановити рекорд надовго», – розповів учасник заходу.

Всі учасники проходили реєстрацію, аби рекорд був офіційно засвідчений представниками Книги рекордів України. Загалом у заході взяли участь 4 471 людина, які разом заспівали всім відому коляду. Виконання відбувалося під супровід професійного оркестру.

Представники Книги рекордів Україні офіційно зафіксували наймасовіше виконання коляди, а святковий захід завершився салютами. До слова, минулий рекорд з «Нова радість стала» був встановлений у 2017 році в місті Дрогобич, де співали 828 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus