USD 41.25 41.58
  • USD 41.25 41.58
  • EUR 41.40 41.80
  • PLN 10.30 10.60

На прохання дитини зупинитися не реагував: волинянин побив та задушив собаку

19 Лютого 2023 17:23
Волинянин, який на очах у дітей побив та задушив собаку, отримав умовне покарання. Також йому примусово нададуть психіатричну допомогу.

Відповідний вирок виніс Ківерцівський районний суд.

Злочин трапився 28 вересня минулого року в селі Сокиричі. У приміщенні магазину «Продукти» волинянин Сергій Л. у присутності неповнолітніх хлопчика та дівчинки наступив безпритульному псу на шию, а іншою ногою бив по тулубу тварини. Після цього він затягнув на шиї собаки мотузку, витягнув з магазину та пішов у напрямку села Озеро. Неподалік місця свого проживання живодер залишив тварину в кущах біля водойми, від отриманих травм вона померла.

Відзначимо, що неповнолітня просила злочинця зупинитися, однак той лише матюкався та продовжив знущатися з пса.

У суді живодер визнав свою вину та просив суворо його не карати. Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта обвинувачений на час скоєння злочину виявляв ознаки легкої розумової відсталості, обтяженою алкогольною залежністю. Він міг усвідомлювати свої дії, але повною мірою не міг керувати ними, внаслідок чого злочинець може бути визнаний обмежено осудним.

У підсумку реальний термін на п’ять років волинянину замінили на півтора року умовно. Окрім того, суд застосував до злочинця примусовий захід медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку за місцем проживання.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 19 Лютого 2023 17:56
На жаль таких мразот не мало в суспільстві! Покарання за вбивство тварин має бути значно жорсткішим! А це не просто вбивство було, а живодерство, що призвело до смерті бідної тваринки. Люди від таких виродків можуть хоч якось захиститтсь, а тваринки повністю беззахисні!
Читат Показати IP 19 Лютого 2023 20:20
От кончіто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus