USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.40 10.53

На президентських виборах у Молдові лідирує чинна президентка Майя Санду

Сьогодні 08:29
У Молдові 20 жовтня відбулися вибори президента і референдум про євроінтеграцію країни. Станом на ранок 21 жовтня центральні виборчі комісії підрахували майже 98% голосів.

Як пише Бабель, на президентських виборах у Молдові був вибір з-поміж 11 кандидатів, серед яких чинна президентка Майя Санду – вона просуває проєвропейський вектор руху країни. За неї проголосували 41,84% виборців.

Натомість за її головного опонента Олександра Стояногло, якого підтримують проросійські опозиційні партії, голоси віддали 26,35% громадян.

На третьому місці опинився Ренато Усатий, очільник партії «Наша партія», якого вважають проросійським політиком з громадянством РФ, з 13,77% голосів.

Читати ще: У Молдові майже 60% українських біженців знайшли роботу

На референдумі про євроінтеграцію Молдови громадян запитали: «Чи слід закріпити в конституції країни мету про вступ до ЄС?» Проголосували «Так» 49,88% громадян, а 50,12% проголосували «Ні».

Щоб кандидата визнали президентом Молдови, потрібно набрати понад 50% голосів у першому турі. Якщо цього не стається, то 3 листопада у Молдові відбудеться другий тур президентських виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!!! Показати IP Сьогодні 09:36
Дивіться і думайте молдавани, одні вже прийшли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus