USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

На поміч свідкам війни: Луцьк готує масштабний проект з психологічної допомоги

14 Липня 2022 18:43
Уже втретє в Будинку вчителя відбуваються робочі зустрічі практичних психологів Медичного центру реабілітації учасників бойових дій Луцької МТГ з п'ятнадцятьма колегами-психологами, які хочуть навчитися допомагати армійцям і населенню з “гарячих точок”.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

"Я надзвичайно горда, що наше місто має таких спеціалістів. Ви розвиваєтесь, працюєте над собою та постійно покращуєте свій фаховий рівень. Ми підтримуємо та переживаємо за кожного нашого працівника, кожного колегу, тому що без вас ми б не впорались. Дякую вам за роботу, бажаю сил та натхнення. Нехай Бог повертає вам сторицею за ту добру справу, яку ви робите для нашої громади на добровільних засадах", — привітала присутніх заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Цього разу психологи говорили про контузію. В першу чергу вона вражає головний мозок і нервову систему людини.

Кваліфікована й вчасна допомога постраждалим від воєнних дій — запорука душевного оздоровлення людини. Саме тому муніципалітет вважає психологічний фронт одним із найважливіших напрямків своєї роботи. Під час війни, як показує світова практика, постійно виникає потреба в психологічній допомозі і соціальній адаптації до мирного життя учасників бойових дій та їх сімей.
"Психологічна допомога надзвичайно важлива для військовослужбовця, який повернувся з фронту. За статистикою, до 73% тих, хто був у зоні бойових дій, може мати посттравматичний синдром. Для того, щоб надати якісну та професійну психологічну допомогу, у нас є Центр реабілітації учасників АТО, де є психологи, які мають значний досвід роботи із такими пацієнтами та напрацювання у цій сфері, — зазначає Луцький міський голова Ігор Поліщук. — Ми розуміємо, що психологічної допомоги потребують також і сім'ї військовослжубовців. Тож сьогодні ми готуємося до запуску масштабного проєкту з надання психологічної допомоги згаданим категоріям населення".

Читати ще: У ВНУ розпочався тренінг психологічної підтримки для волонтерів

Також мер додав, що нещодавно з ініціативи Луцької міської ради було запрошено психологів-спеціалістів із США, викладачів Тихоокеанського університету Сіетла. Доктори Джон Тоберн, Джефф Голгуін та Крістофер Тобі приїхали до України поділитися своїм досвідом із фахівцями Луцької громади та підготувати їх до роботи із постраждалими внаслідок війни з росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus