USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

На полігоні в Брищі запустять сміттєсортувальну лінію

18 Лютого 2022 12:43
Цього року на полігоні твердих побутових відходів у Брищі, куди звозять сміття з Луцької громади, мають запустити нову сміттєсортувальну лінію.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Як розповів заступник директора ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Сергій Дмитрук, за результатами діяльності підприємства збиток становить 691 тисячу гривень.

«Основний вид діяльності – це поводження з відходами. Крім того, ми надаємо низку інших послуг, замовником яких переважно є міська рада», – сказав він.

Голова комісії, депутат Михайло Щур нагадав, що в грудні 2021 року зросли тарифи на послуги підприємства, зокрема на вивіз твердих побутових відходів. Тож він поцікавився, чи може «Луцькспецкомунтранс» нині працювати без збитків.

«Фінансовий план ми склали з прибутком у майже 800 тисяч гривень. Тариф підняли лише з 1 грудня, але уже цей місяць дав результат і ми зменшили збиток підприємства на 400 тисяч гривень», – відповів Сергій Дмитрук.

Він анонсував, що на полігоні в Брищі цього року планують відкрити сміттєсортувальну лінію. Міськрада вже оголосила відповідний конкурс на виконання послуг із сортування сміття.

Читати ще: Замість гори сміття – озеленена територія і водойма з рибою: що хочуть зробити на полігоні біля Луцька

«Другий бік – свідомість населення. Наші люди не готові сортувати сміття. Навіть ту саму ПЕТ-пляшку вони викидають у загальний контейнер», – зазначив заступник директора ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

Пригадав, що свого часу в навчальних закладах міста проводили заняття з дітьми, під час яких ознайомлювали з важливістю сортування відходів. Такі лекції припинили у зв'язку з початком пандемії. Сергій Дмитрук вказав, що заняття планують відновити тоді, коли дозволить ситуація.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олл Показати IP 18 Лютого 2022 12:58
Дубль номер 2?
Житти - сміття Показати IP 18 Лютого 2022 13:36
Почуваюсь повним дурнем, сортуючи сміття і акуратно викидаючи в різні смітники....
ABC Показати IP 18 Лютого 2022 14:12
Хай директор комунтрансу не триндить. Люди вже давно готові сортувати сміття. І спецконтейнери для пластикових пляшок теж вміють використовувати, вони завжди повні пляшок стоять. Просто коли під'їжджає сміттєвіз, бере контейнер із пляшками - і викидає в загальний відсік для побутового сміття, то люди на все це дивляться і думають: "А навіщо старатися і сортувати, якщо толку немає?". А потім такі директори кивають на людей, типу "ми то стараємося, а люди не хочуть".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus