USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

На півночі Італії та у Швейцарії – сильні зливи і зсуви ґрунту, влада евакуює жителів

30 Червня 2024 22:35
В італійському регіоні П’ємонт та автономній області Валле-д’Аоста, що на північному заході Італії, через сильні зливи сталися зсуви ґрунту, місцева влада розпочала евакуацію населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомила агенція ANSA.

Як зазначається, негода вирувала на півночі Італії з суботи, відрізавши людей у муніципалітеті Коньє в області Валле-д’Аоста, зокрема кілька десятків туристів біля підніжжя гори Монте-Роза та кілька долин у П’ємонті.

Міський голова Коньє Франко Альєра повідомив, що гелікоптерами вже встигли вивезти щонайменше 300 людей, ще потрібно забрати стільки ж. Єдина дорога, яка з’єднує муніципалітет, з суботи не функціонує через пошкодження, спричинені негодою.

Водночас у П’ємонті сталися зсуви ґрунту, повідомляють про пошкодження мостів. Зокрема в регіоні Вербано-Кузіо-Оссола триває евакуація 120 людей.

Губернатор П’ємонту Альберто Чіріо не виключає оголошення надзвичайного стану в разі погіршення ситуації.
Читати ще: У Греції через пуск феєрверків зайнялася масштабна лісова пожежа. Затримали 13 людей

На південному сході Швейцарії внаслідок зсуву ґрунту, теж спричиненого зливами, двоє людей загинули і одна особа зникла безвісти, повідомляє Голос Америки.

«Тіла двох людей були знайдені рятувальниками після зсуву в регіоні Фонтана», – поінформувала поліція кантону Тічіно.

Зазначається, що обидві загиблі перебували в цьому регіоні у відпустці. Одна людина вважається зниклою безвісти.
Негода ускладнює рятувальні роботи, оскільки декілька долин недоступні та знеструмлені. Крім того, частина кантону залишилася без питної води.

Водночас у західному кантоні Вале внаслідок злив річка Рона та її притоки вийшли з берегів, сотні людей були евакуйовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus