USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На озброєнні – павербанки та різноманітні ліхтарики: як сім'я лучан адаптувалася до відключень світла

28 Липня 2024 22:07
На п’ятому поверсі багатоповерхівки в Луцьку проживає сім’я Трофімчуків: чоловік із дружиною та їхні доньки – п’ятирічна Анна та Христинка, якій незабаром виповниться два місяці. З маленькими дітьми батьки вже адаптувалися до відключень електроенергії.

Про це Суспільному розповіла господиня дому Юліана Трофімчук. З її слів, у їхньому будинку немає ліфта, також немає у квартирі кондиціонера, тож найважче буде в період, коли настане похолодання.

Лучанка розповіла, що під час зимових блекаутів рятувалися теплим одягом і ковдрами.

«На цю зиму план Б – це будуть наші батьки. У квартирі на п’ятому поверсі до нас тепло не буде доходити, і під час довгих відключень світла буде некомфортно, для дітей особливо. Тому мої батьки відкривають свої двері для мене, дітей і мого чоловіка, і разом нам буде тепліше», – говорить жінка.
Юліана Трофімчук зазначила: на кухні встановлена газова плита, тож попри відсутність світла можна приготувати їжу. З іншими труднощами, з її слів, сім’я справляється по-різному, проте завжди з позитивним настроєм.
Читати ще: Виживання буде під великим питанням: жителів багатоповерхівок попередили про важку зиму

«При відключеннях світла дуже важливо для мене, щоб дитина не боялась, щоб в неї не виникло фобій. Тому ліхтарики у нас є майже в кожній кімнаті. Коли вимикають світло, ми намагаємось розважатися: є фломастери, розмальовки, книги. Любимо влаштовувати театри тіней – це теж дуже класна ідея для діток», – говорить жінка.
З підручних засобів в сім’ї на озброєнні, каже Юліана, павербанки та різноманітні ліхтарики. Від спеки рятуються тривалими прогулянками в парку та відвідуванням дитячих кімнат, де є кондиціонери.

«З відключенням світла дуже страждає техніка і ми вже це відчули, бо в нас холодильник вже починає видавати такі дивні звуки і каже: «Будь ласка, якось рятуйте мене!» Ми стараємось готувати їжу все з-під ножа, щоб усе було свіже, тому що зберігатись воно все не дуже добре може», – каже лучанка.
Читати ще: Обладнання для енергетики відтепер можна ввозити в Україну без мита й ПДВ

Як тільки електрика з’являється, розповіла Юліана, потрібно переробити чимало хатніх справ: приготувати їсти, випрати та попрасувати одяг тощо. Попри це, зазначила лучанка, з такою проблемою як відключення електроенергії можна справитися та знайти вихід.

«Можна потерпіти, адже нашим хлопцям і дівчатам там набагато важче і ми всі їх чекаємо і молимось за них. Всі ми чекаємо нашої світлої перемоги. Після кожної найтемнішої ночі завжди настає світанок!» – додала лучанка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus