USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

На острові Зміїний встановили прапор України

4 Липня 2022 15:40
Збройні сили вибили з острова Зміїний російських окупантів. Після втечі загарбників наші воїни встановили на острові український прапор.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу в Media Centre Ukraine. Військова операція щодо визволення Зміїного офіційно завершена, передає 24 канал.

Наталія Гуменюк зауважила, що на цю новину чекали усі – острів Зміїний офіційно звільнений від російських окупантів. Туди повернувся український стяг.

«Мене часто звинувачують, що я жадібна на хороші новини, тому я маю проголосити, що прапор України на острові Зміїний встановлено. Військова операція завершена», – повідомила Гуменюк.

Начальниця координаційного штабу наголосила, що острів Зміїний і селище Біле, яке на ньому розташоване, офіційно повернулися під юрисдикцію України.

Нагадаємо, російські окупанти захопили український острів у перший день повномасштабної війни 24 лютого. У червні наші воїни завдали кілька потужних ударів по позиціях окупантів на острові.

30 червня в оперативному командуванні «Південь» повідомили, що після чергових потужних ударів російські окупанти втекли з острова.

Втечу з острова підтвердили і в Росії, однак там не визнали свою поразку і перемогу ЗСУ назвали «жестом доброї волі», щоб нібито продемонструвати, що Росія «не перешкоджає експорту зерна з України».

Читати ще: Звільнення Зміїного послабить тиск Росії на узбережжя, але не розблокує море, – ISW

За час проведення військової операції, в ході якої визволили острів Зміїний, російські окупанти втратили:

– 4 зенітні ракетно-гарматні комплекси «Панцир-С1»,

– 2 зенітно-ракетних комплекси «Тор»,

– реактивну систему залпового вогню «Град»,

– радіолокаційні установки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus