USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На окупованих територіях орки крадуть сільгосптехніку та верстати і вивозять до Чечні й Джанкоя

6 Квітня 2022 18:46
Російські загарбники розпочали масовий терор та пограбування на тимчасово окупованих територіях півдня України.

Про це поінформувала у Телеграмі Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

«У місті Мелітополі на додачу до гуманітарної катастрофи, яку створили окупанти – нестачу продуктів харчування, медикаментів, палива, – вони почали мародерство і грабування містян у великих масштабах. Цим процесом керує самопроголошена міська голова Галина Данильченко під охороною російських солдатів», – йдеться у повідомленні Денісової.

За її даними, рашисти всіма силами намагаються повністю зірвати посівну на захоплених територіях – заміновують поля, обшукують склади із сільськогосподарською технікою та викрадають її. Вона уточнила, що частина цієї техніки вже була доправлена до тимчасово захопленого Джанкоя та Чечні.

«Три дні тому окупанти почали вирізати верстати та машинне устаткування з українських заводів і вивозити їх також до Джанкоя», – зазначила український омбудсман.

Окремо вона поінформувала, що на тимчасово захопленій території Запорізької області, у Токмаку, загарбники з погрозами примушують місцевих медиків підписувати контракти з МОЗ РФ.

Читати ще: Окупанти викрадають українських чоловіків та страчують їх, видаючи за військових, – Денісова

«У Херсоні рашисти викрали тероборонівця з дружиною та сином. З мішками на головах родину відвезли до місцевого відділку поліції, де допитували й били», – уточнила вона.

Денісова зазначила, що також загарбники взяли у заручники керівника сільськогосподарського підприємства «Світанок» Сергія Максименка.

«Такі дії російських загарбників на тимчасово окупованих територіях – це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни», – уточнила вона.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини РФ в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus