USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

На окупованій Луганщині росіяни створюють центри підготовки підлітків до фронту

21 Жовтня 2023 06:42
За даними української влади, на тимчасово окупованій Луганщині та в інших загарбаних регіонах росіяни відкривають центри для підготовки підлітків до фронту.

На першому етапі росіяни планують залучити до війни близько чотирьох тисяч юнаків від 14 до 17 років, з посиланням на Луганську обласну військову адміністрацію пише Українська правда Життя.

Підлітків готуватимуть до війни за конкретними спеціальностями, в яких у загарбників відчувається брак.

"Навчальним закладам розподілять спеціалізації, за якими ті організовуватимуть підготовку", – йдеться у повідомленні ОВА.

Також окупанти контролюють активність дітей у мережі: "Росіяни посилюють контроль над молоддю. Вчителям у школах наказали контролювати інформаційну активність дітей та втягувати їх у пропагандистські рухи. Освітяни доноситимуть на учнів, якщо ті писатимуть щось "протиправне", на їхню думку, в інтернеті", – кажуть в ОВА.

Читати ще: РФ таємно розмістила в Криму МіГ-31. Чи готуватися українцям до тривог

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що росіяни "перевиховують" підлітків з ТОТ України у військових таборах.

А у Криму окупанти планують залучити кожного десятого школяра до "Юнармії". Також загарбники на півострові вирішили посилити співпрацю між школами і військкоматами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus