USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

На одній з вулиць Луцька труять котів та собак. Обіцяють 10 тисяч тому, хто допоможе знайти винних

Сьогодні 20:38
У Луцьку на вулиці Гнідавській, у дворах поблизу дитячої музичної школи №3, кілька днів поспіль знаходять мертвими тварин. Уже відомо про смертельне отруєння кота та чотирьох собак, ще одного пса намагаються врятувати ветеринари.

Про це Волинським Новинам повідомили читачі та жителі вулиці Гнідавської.

Зі слів мешканців, виявляти мертвих собак у дворах почали орієнтовно із 16 серпня. А зранку 22 серпня одна жінка знайшла на подвір’ї мертвого молодого кота.

Небайдужі лучани звернулися із заявою до поліції. Люди підозрюють, що в злочинах винен хтось із місцевих жителів.
Читати ще: Стерилізувати та лишати їм воду: як можна допомогти безпритульним тваринам у Луцькій громаді

«Мама плаче кілька днів, я в розпачі від безсилля. Усі ці песики на фото мертві (і ще троє), точніше, їх вбили наші «чудові» сусіди з Гнідавської. Стерилізовані, молоді, грайливі, НЕ агресивні: із ними гралися діти у дворі, люди (адекватні) їх підгодовували. На фото діти самі одягнули повідок, щоб песика ніхто не ображав.

Щоразу, коли моя мама й сусідка виносили відерце з водою в спеку, хтось його перевертав, а згодом взагалі викинув. Поки мої родичі і знайомі гинуть на фронті, а їхні побратими із соски виходжують маленьких цуценят, залишених напризволяще, ці виродки (я не буду підбирати слів, бо для мене це не люди) труять собак, як ганебні щури – ницо і тихо. Що мене найбільше обурює, що це все залишається безкарним і вважається нормою.

Вранці мертвих собак побачили діти, один песик у конвульсіях помирав, і його побачила маленька дівчинка. У дитини стався нервовий напад, зараз цього песика відвезли в «Ласку» з надією врятувати. Що ж, панове, про яке нове суспільство може йтися, якщо такі виродки живуть серед нас – у постаті сусідів, які дволико посміхаються в очі, натягають на себе вишиванки, а самі вбивають найгіршим чином собак?

Окрім цього, зараз отрута, ймовірно, розкидана по всьому району, бо їм байдуже на всіх тварин, тому будьте обережні. Я дуже сподіваюся, що їм усе це повернеться сторицею, і не втрачаю надії, що в таких людей колись з’явиться хоч якась свідомість», – написала в мережі лучанка Софія Вичіск.
Крім того, Софія поділилася: її мати через страх, що отрута розкидана на вулиці, боїться вигулювати свого собаку, якого прихистила і врятувала від жорстоких сусідів.

Місцева волонтерка пані Оксана, яка кілька років дивиться за тваринами на Гнідавській, розповіла: більшість мешканців вулиці не надто приязно ставилися до безпритульних тварин. Були часті випадки побиття та перешкоджання їх годуванню, бо ж тварини, які насправді дуже ласкаві та приязні, людям нібито заважали.

З її слів, погрози знищити собак та котів від мешканців лунали часто. Однак зараз встановити винних важко, адже камер відеонагляду у дворі немає. Втім волонтерка сподівається притягнути вбивць до відповідальності.

«Аналізів взяти зараз не можуть. Але це точно отруєння. Не може бути таке, щоб чотири тварини за кілька днів померли своєю смертю», – переконана пані Оксана.

Читати ще: У Луцькій громаді – близько 700 безпритульних тварин. Як пропонують зменшити їхню кількість

Вона з іншими волонтерами вже звернулася до поліції. Також зоозахисники встановили винагороду для осіб, які допоможуть знайти винних у смерті тварин, – 10 тисяч гривень.

Якщо комусь відома достовірна інформація про отруєння тварин, просять телефонувати на номер 068 723 28 14 (Оксана).

Як повідомили Волинським Новинам у пресслужбі ГУНП у Волинській області, заява від мешканки Луцька надійшла 21 серпня. Наразі інформацію перевіряє дільничний офіцер. Більше деталей поліція надасть після повного вивчення обставин інцидентів.

До слова, за жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність за статтею 299 КК України. Якщо доведуть, що постраждало більш як дві тварини, винуватцю загрожує від трьох до п'яти років позбавленням волі.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правда Показати IP Сьогодні 20:58
Виродки,які це люди???Між людьми вони такі ж,так що легко їх знайти.
степан Показати IP Сьогодні 21:02
Мерзота суча.
Петро Показати IP Сьогодні 21:08
Нелюди.
1 Показати IP Сьогодні 21:28
Якщо їх так усі шкодують чому не заберуть собі додому з вулиці? або організуються і позбирають собачі купки? або заявлять що візьмуть на себе відповідальність за можливі наслідки від інцидентів з безпритульними тваринами? За отруєння кримінал а за усе інше?
1 Показати IP Сьогодні 21:57
1.Заберіть їх з вулиці до себе додому, якщо ви їх так шкодуєте, чого на вулиці їх залишаєте, на 10т. нагодуєте, доглянете... 2. Гнідава, у вас тепер є відповідальна за безпритульних псів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus