USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Одещині в дитсадку працівники цькували дворічну дитину. Омбудсмен звернувся до поліції

14 Червня 2024 16:36
Мережею ширять записи, на яких представники приватного дитячого садочка в селищі Великодолинське Одеської області цькують дворічну вихованку. Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував.

Про це свідчить допис Уповноваженого з прав людини, пише Громадське.

Як зауважив Лубінець, дівчинці погрожували нанести тілесні ушкодження, принижували, використовували нецензурну лексику і залякували. Зі свого боку керівництво закладу не відреагувало на інцидент та проігнорувало його після звернення батьків дівчинки.

Омбудсмен звернувся до Головного управління Національної поліції в Одеській області для якісного й неупередженого розслідування, а також взяв справу на особистий контроль.

«Жодна дитина не може бути об’єктом незаконного посягання на її честь і гідність, не може бути піддана катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню», – наголосив Уповноважений.

Читати ще: Заліз до сплячої у ліжко: лучанина підозрюють у зґвалтуванні 12-річної

Кілька днів тому місцевий портал «Альтернатива» виявив у мережі допис нібито матері дитини, та аудіозаписи, на яких, як стверджується, розмовляє подружжя, що і працює у садку.

Жінка заявила, що після відвідин закладу дитина почала «поводити себе неадекватно», вживати лайку й відмовлялася йти туди знову. Тоді вона дала дівчинці іграшку з диктофоном. Саме так і вдалося отримати записи.

На матеріалах чути плач дитини та розмови жінки й чоловіка з дівчинкою. Зокрема, вони казали їй: «Коза бл*дь драна, пішла в кімнату», «Якщо [ім’я дитини] буде плакати – Наташа робитиме [ім’я дитини] укол, добре?», «Кажи «собака», або я тебе викину собаці».

Журналісти знайшли цих вихователів. А втім, вони відмовилися коментувати інцидент. Працівники «Альтернативи» викликали поліцію на адресу садка та написали заяву до правоохоронних органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus