USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На Одещині чоловік потрапив до реанімації через укус павука

27 Липня 2024 23:08
На Одещині в місті Болград чоловіка вкусив небезпечний павук каракурт.

У Болградській лікарні повідомили, що за пацієнтом спостерігають у реанімаційному відділенні, пише УП. Життя з посиланням на місцеве видання «Махала».

«За словами пацієнта, це сталося під час проведення польових робіт. Після детального опису павука, якого бачила людина, ми встановили, що це каракурт. Зараз стан чоловіка середнього ступеня тяжкості, він перебуває під спостереженням у реанімаційному відділенні, щоб не пропустити жодних ускладнень», – розповіла заступниця генерального директора Болградської центральної районної лікарні Катерина Ніколаєва.

У лікарні зауважили, що зараз по всій Україні немає протикаракуртної сироватки.

«Щойно десь з’явиться інформація про те, де можна взяти сироватку, ми відразу її закупимо», – додала Ніколаєва.

Читати ще: У Бразилії вперше у світі зафіксована смерть людини від вірусу, що передається мошками

Каракурт – це один з найнебезпечніших видів павуків роду Чорних вдів, який водиться на півдні України. Його отрута діє на центральну та периферичну нервову систему і призводить до смерті, якщо вчасно не надати медичну допомогу.

Якщо вас вкусив каракурт, потрібно якомога оперативніше звернутися до лікаря. А поки чекаєте на допомогу, варто промити місце укусу чистою водою з мильним розчином, випити антигістамінний та нестероїдний протизапальний препарати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus