USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

На Одещині банда утримувала у рабстві майже сто людей

13 Листопада 2018 12:52
Поліцейські звільнили з рабства 94 людини і затримали 13 членів міжрегіональної організованої злочинної групи, що займалася трудовою експлуатацією людей.

Про це 12-го листопада повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, інформує УНІАН. За його словами, «раби» кілька років безкоштовно працювали на сільськогосподарському підприємстві в Одеській області, яке організувало подружжя – 38-річні громадянин Грузії і громадянка України.

Люди потрапляли у рабство завдяки спеціальним вербувальникам. Вони працювали переважно на залізницях, шукали соціально незахищених людей, обіцяли роботу, стабільну зарплату у 450-500 гривень на день, житло та харчування. Коли працівники прибували на підприємство, в них відбирали документи і телефони, змушували безкоштовно працювати у полі по 13 годин на день. Тих, хто обурювався, били.

Вербувальники отримували за кожного «раба» по 500 гривень. Жертв шукали у 22 областях України та у Києві.

За словами Князєва, поліція працювала над розкриттям злочину чотири місяці – від отримання першої інформації до роботи під прикриттям. Зловмисників затримали у той момент, коли вони саджали до мікроавтобусу нових жертв. Двох потерпілих госпіталізували до лікарні Одеси, інші перебувають у Києві, проходять медогляд.

Загалом затримано 13 зловмисників. Під час обшуків у них вилучили зброю, автомобілі, серед них – Mercedes і BMW та мільйон гривень готівкою. У спецоперації брали участь співробітники Управління з боротьби з торгівлею людьми поліції Києва разом з Департаментом з боротьби з торгівлею людьми Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ага Показати IP 13 Листопада 2018 13:30
після такого циганів називати роми?
Інш Показати IP 13 Листопада 2018 19:22
Вони відбирали кого? Соціально-незахищених. Тобто бомжів, логічно? А що бомжам для щастя треба? Їм же дають їсти там, дають дах над головою. Чи не логічно я кажу?и

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus