USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На найбільшій в Україні Запорізькій ТЕС сталася аварія: місто залишилось без світла і води

3 Лютого 2021 21:19
В Енергодарі Запорізької області на тепловій електростанції сталася серйозна аварія, внаслідок якої місто залишилося без світла.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат місцевої міськради Анатолій Анохін, пише УНІАН.

За його словами, також зникло водопостачання.

«Все місто без світла... за всіма ознаками – серйозна аварія на самій ЗаТЕС. Може бути навіть із зупинкою блоку. Мобільний зв’язок перевантажений, води немає – зупинилися насоси», – написав депутат.
Як повідомляє Інсайдер UA, за попередніми даними, аварійно відключилися всі енергоблоки ТЕС.

«У містах Енергодар та Дніпрорудний і найближчих селах зникло світло, зв’язок і інтернет. Енергодар весь в диму, смердить гаром. Пішли чутки, що місто хотіли евакуювати», – йдеться в повідомленні.

Мер Енергодару Дмитро Орлов повідомив у Facebook, що «всі блоки теплової станції раптово сіли на «нуль». За його даними, світло вимкнули приблизно о пів на восьму вечора. А от про причину аварії він не повідомив.
У соцмережах пишуть, що чули вибух і пишуть нібито про пожежу на ТЕС.

Офіційної інформації про аварію на цей час немає.
Водночас місцева газета "РОСТ" посилаючись «Центренерго» пише, що на енергоблоці № 1 Запорізької ТЕС і № 9 Курахівської ТЕС сталося аварійне відключення, а енергетики вже приступили до ремонту.

«Для того щоб збалансувати систему ДТЕК достроково виведений з ремонту енергоблок № 10 Криворізької ТЕС. Крім того, за командою НЕК «Укренерго», оперативно були включені в мережу енергоблоки № 9 і 12 Бурштинської ТЕС, а також № 7 Добротвірської ТЕС, хоча їхня робота не була передбачена графіком навантаження», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus