USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

На Миколаївщині окупанти обстріляли й пограбували іноземного журналіста

7 Березня 2022 01:20
До лікарні Кропивницького прибув іноземний журналіст Гійом Бріке, машину якого обстріляли російські загарбники біля села Водяно-Лорине Миколаївської області й пограбували після цього.

Бріке – громадянин Швейцарії, незалежний журналіст, працював на Миколаївщині й висвітлював війну, повідомляє УП.

Журналіст розповів, що 6 березня під час руху в бік Миколаєва його броньований автомобіль обстріляли російські військові з близької відстані.

«Вони чітко бачили, що машину використовує преса, були наявні відповідні позначення», – сказав потерпілий.

Кілька куль влучили в скло, спричинивши поранення. Журналіст отримав пошкодження обличчя та передпліччя. Після обстрілу він з‘їхав на узбіччя, до машини підійшли російські військові, представились та обшукали його.

Після цього відібрали паспорт, три тисячі євро готівкою, особисті речі, шолом, відзнятий на камеру матеріал, ноутбук, тільки потім відпустили.

Він сів в авто та поїхав у напрямку Кропивницького задля отримання медичної допомоги. Пораненого на блокпосту зустріли поліцейські, які відвезли його в лікарню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus