USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

На Монблані в Альпах відколовся льодовик: є загиблі й поранені альпіністи

5 Серпня 2024 23:38
На масиві Монблан у Французьких Альпах, визнаному найсмертоноснішою природною пам'яткою у світі, стався черговий інцидент із жертвами.

Як пише УНІАН з посиланням на Der Spiegel, у ніч на понеділок, 5 серпня 2024 року, на висоті 4100 метрів відкололися брили льодовика в районі Монблан-дю-Такуль, унаслідок чого одна людина загинула і ще четверо дістали поранення.

Повідомляється, що в момент обвалення маси льоду, снігу та щебеню поруч перебувало 15 осіб.

За попередньою інформацією, падіння серака (саме так називають подібні вертикальні льодовикові утворення) мало природну причину.

Зазначається, що через свою висоту в понад 4800 метрів Монблан надзвичайно схильний до впливу погодних умов, а тому там регулярно трапляються серйозні інциденти.

Читати ще: Танення льодовиків змінює час доби і може порушити роботу інтернету та GPS

Крім того, більш інтенсивному таненню льодовиків, що призводить до смертельних нещасних випадків у горах Альпах, сприяє глобальне потепління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus