USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

На мітинг під Луцькою міськрадою звезли базарників з районів

30 Серпня 2017 16:28
Пікетувати Луцьку міську раду прийшли не лише працівники Центрального ринку Луцька, а й підприємці з інших населених пунктів. Керівник облспоживспілки Володимир Горгут був у перших рядах мітингувальників та підбурював людей чинити тиск на депутатів, аби ті ухвалили вигідне йому рішення, давши договір оренди на 10 років.

Нагадаємо, депутати відмовили Волинській облспоживспілці у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку «Центральний» на вулиці Глушець, 1 (площею 0,5904 га), ухваливши майже одностайно відповідний проект рішення. Йдеться про частину ринку, яка знаходиться ближче до зупинки. Також у рішенні йшлося про те, щоб створити робочу групу для пошуку конструктивного рішення по перенесенню ринку. Втім, працівники ринку почали акцію протесту: перекрили дорогу на вулиці Богдана Хмельницького та заблокували вхід у сесійну залу, навіть не хотіли випускати журналістів та поліцейських.

Коли ж мітингувальники зайшли в зал, то почали вигукувати «Вимагаємо рішення». Втім, як виявилося, люди хотіли різного: одні казали, що вимагають продовжити оренду облспоживспілці на 10 років, інші хотіли не втратити свої робочі місця. На відео видно, як Володимир Горгут радіє з дійства, яке відбувається, адже саме йому вигідна довготривала оренда.
Із цього приводу радник Луцького міського голови, депутат міської ради Ігор Поліщук зауважив, що ринок у стані, як зараз, бути не може, тому необхідно його реконструювати та навести лад в «Старому місті».

«Ця акція була спланована одним із керівників облспоживспілки Володимиром Горгутом, адже серед присутніх на мітингу ми впізнали людей, які торгують на ринках Рожища, Ківерців. Їх спеціально привезли влаштовувати цей мітинг та підбурювати інших. Зрозуміло, чому це роблять, адже бізнес облспоживспілки дуже рентабельний: фактично вони нічого не продукують, не надають якісних послуг, а займаються посередництвом між підприємцями та міською радою. Ця ситуація нас не влаштовує, адже він залякує підприємців, відключає їм електроенергію та стягує високу плату. Цей мітинг був прогнозований, але є рішення влади, і воно буде виконане», - наголосив Ігор Поліщук.

Та додав, що наступний крок – пошук конструктивного рішення, яке влаштує і підприємців, і місто.

Зауважимо, що спілкуючись з мітингувальниками, депутат міськради Павло Данильчук наголосив на тому, що за роки діяльності облспоживспілки, організація не вкладала гроші в розвиток ринку, а лише нарощувала свої прибутки. На це керівник Володимир Горгут лише розвів руками.
Зі слів Ігоря Поліщука, не логічно продовжувати договір облспоживспілці на 10 років, якщо за 20 літ вона не показала ефективності.

«Те, що вони ринок не розвивали – можна побачити по зовнішньому вигляду. Окрім цього, ми спостерігаємо гори сміття, антисанітарію та порушення пожежної безпеки. Вони говорять на те, щоб ми їм продовжили договір оренди на 10 років, і вони ринок реконструюють, але це пусті слова, бо ж на ринку вони вже 20 років, і не те що реконструкцію не здійснювали, а й про елементарні поліпшення задля безпеки працівників та комфорту відвідувачів не задумувалися», - зазначив Ігор Поліщук.
Він також нагадав, що міській владі вдалося дійти конструктивного порозуміння щодо квіткового ринку, й він надіється на конструктив від працівників ринку, аби зробити Луцьк туристичною перлиною не лише Волині, а й заходу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Доктар Шацький 33см. Показати IP 30 Серпня 2017 16:36
За Горгутам тюрма плаче, нехай його відправлять на нари...
Ирина Показати IP 30 Серпня 2017 16:38
Ну, наконец-то! Браво, Игорь Полищук! Не место рынку там дааавно!!!! Позорище, а не рынок!!!
Вова до Ирина Показати IP 30 Серпня 2017 17:58
ырына , ти спочатку вивчи мову країни в якій проживаєш а потім коментуй а про ринок біля замку, то ще (запамятай)-треба вчити трохи історію рідного краю. В Україні є багато замків ,і майже в межах кожного або біля нього завжди були і ринки ,і різні майстерні, де майстри успішно продавали свою продукцію. А порядок дійсно треба навести на території ринку, і в такий час не варто виганяти підприємців з робочих місць, бо якби "владці" на місці ринку збудували б хоч якесь підприємство з сотнею робочих місць то це була б хороша справа..., а відгородити цю територію і збирати гроші за паркування --- це не мистецтво
Гаврило до Вова Показати IP 30 Серпня 2017 18:56
Йди ти накуй зi cвоею мовою!
Дуся до Гаврило Показати IP 30 Серпня 2017 19:11
Стукнувся головою?
Я до Гаврило Показати IP 30 Серпня 2017 19:32
Рано,і ще раз,рано нам в Європу
Катерина Показати IP 30 Серпня 2017 17:05
Нарешті, хоч хтось за роки незалежності зміг показати - що дійсно влада і для людей, змогли прийняти важке рішення, а не боятися за електорат на виборах і плювати на все місто, заговорюючи проблему! Така влада в місті вперше, чого вартує лише парк, який роками нікому не треба був. Дякую!
Анонім до Катерина Показати IP 30 Серпня 2017 22:19
А що парк. Зробили дорожку до Ротонди...
Лагановський Олег Ле Показати IP 30 Серпня 2017 17:05
На мітингу були присутні підприємці , які орендують торгівельні прилавки на старому базарі...В час коли нестабільність в країні кожний з нас переживає за день, який нас чекає....І людям по великому рахунку байдуже , кому платити гроші за орендовані прилавки ( це питання тих , хто нічого не робить) дайте простому жителю купити якісний і недорогий товар , а іншим продати те що вони придбали за власні кошти....доставили і продали , тим самим створивши конкуренцію олігархам....з повагою ....
Наталія Показати IP 30 Серпня 2017 17:13
Депутатів міськ ради в Ато хай там лад наводять .
Я Показати IP 30 Серпня 2017 17:21
Якщо ринок не доведуть до ладу,а тупо перенесуть,це покаже хто ми є,в такому випадку ми будемо рабами,не підприємці,а всі,не буду пояснювати,тому що розумні зрозуміють,а не розумним пояснювати час гаяти
Я Показати IP 30 Серпня 2017 19:30
Брехня,ВН перестаньте розповсюджувати плітки,це судова справа
скептик до Я Показати IP 30 Серпня 2017 21:07
налякав їжака голою спиною
скептик Показати IP 30 Серпня 2017 21:08
упиря горгута давно треба послати . вміє тільки підприємців доїти.
скептик Показати IP 30 Серпня 2017 21:11
однозначно ринок треба реконструювати
Василь Показати IP 30 Серпня 2017 22:17
Старий ринок це як гнойна яма.смердюха...давно пора навести порядок
11 Показати IP 31 Серпня 2017 12:42
Може з везли базарників з Києва і Донбаса ?ви нічого не перепутали ?
12 до 11 Показати IP 31 Серпня 2017 18:36
З Росії,та чого там,з Китаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus