USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

На місці загинув пасажир мотоцикла: волинянина посадили на 5 років, бо п’яним врізався у відбійник

Сьогодні 17:17
У Луцькому районі п’яний мотоцикліст влетів у металевий відбійник, що призвело до смерті пасажира. Тепер горе-водій відсидить п’ять років.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

Автопригода трапилася 16 червня 2024 року в селі Дерно Луцького району. 26-річний Максим П., керуючи мотоциклом Тekken у стані алкогольного сп’яніння, врізався у відбійник.

У результаті ДТП 24-річний пасажир двоколісного отримав важкі ушкодження та загинув на місці. Причиною смерті стала травма тіла, що супроводжувалася чисельними зламами кісток скелету із забоями та розривами внутрішніх органів.

Читати ще: Заснув за кермом і в'їхав у блокпост біля Луцька: як покарали винуватця ДТП з постраждалими

Обвинувачений свою вину повністю визнав, підтвердивши, що їхав п’яним на незареєстрованому мотоциклі. У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати. Його захисник переконував призначити покарання нижче від найнижчої межі. Як зазначив, водій добровільно відшкодував потерпілій стороні матеріальні збитки.

На судове засідання член родини загиблого не з’явився, подав до суду заяву про розгляд за його відсутності. Просив суворо не карати обвинуваченого.

Представник від постраждалої сторони зазначив: завдані обвинуваченим збитки, а саме витрати на поховання, встановлення пам’ятника і витрати на правничу допомогу, у повному обсязі відшкодовано.

Читати ще: Постраждалий помер: волинянин отримав умовний термін за ДТП у Любомлі

Суд врахував, що правопорушення, яке призвело до загибелі людини, вчинене у стані алкогольного сп’яніння. А це вважається тяжким злочином.

Максима П. визнали винним за ч. 3 ст. 286-1 КК України. Йому призначили пʼять років позбавлення волі із п’ятирічною забороною керування транспортними засобами.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus