USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

На Місяці хочуть встановити «вуличні ліхтарі»: вони будуть вищими за Статую Свободи

Сьогодні 00:36
Раніше фахівці NASA прогнозували, що люди будуть жити на Місяці вже у цьому десятилітті. Зокрема йдеться про науковців, які досліджуватимуть супутник Землі й залишатимуться там на певний час. Але перш ніж це станеться, там має з’явитися світло.

Ймовірно, невдовзі це стане реальністю, адже компанія космічних технологій Honeybee Robotics отримала фінансування від уряду США на побудову та встановлення «вуличних ліхтарів», які водночас працюватимуть як сонячні батареї, пише УП. Життя з посиланням на Space.com.

«Ліхтарі» будуть вищими за Статую Свободи – їхня довжина сягатиме 100 метрів, а також масивними, щоб змогли витримати жорстку місячну ніч.

Вони накопичуватимуть сонячну енергію протягом місячного дня, який дорівнює двом земним тижням, щоб потім освітлювати навколишню територію потужними прожекторами протягом місячної ночі.

Читати ще: Марс приховує запаси рідкої води, що можуть покрити планету

За словами головного дослідника проєкту Вішну Санігепаллі, висота ламп має вирішальне значення не тільки для того, щоб зазирнути за краї величезних місячних кратерів, але й для підняття наукового обладнання, камер та комунікаційних пристроїв на вищі точки огляду.

Основу кожної вежі обладнають адаптерами живлення для підзарядки місяцеходів або інших об'єктів місячної інфраструктури, що перебуватимуть поблизу. Якщо кілька веж можна буде розмістити в різних частинах місячної поверхні, ця мережа маяків може слугувати першою електромережею на Місяці.

Компанія наголошує, що їхній проєкт поки перебуває на стадії розробки, але вже є перші успіхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus