USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

На Майорці поновилися антитуристичні протести

Сьогодні 18:11
Близько 100 протестувальників увірвалися на відомий своїми вечірками пляж на Майорці, аби висловити своє невдоволення станом туризму на острові.

Про це повідомляє Daily Mail, передає Укрінформ.

У столиці острова Пальма-де-Майорка близько 100 учасників руху «Пляж Майорки» увірвалися на найпопулярніше серед туристів місце у моря з метою привернути увагу влади до ситуації із сучасним туризмом на Майорці.

В руках протестувальники тримали плакати з написами «Повернемо наші пляжі», «Туристи, вертайтесь додому!», «Бро, якщо хочеш їхати кудись, їдь додому!» та інші.

Активісти заявили, що славнозвісний пляж Балнеаріо, 6 був обраний ними для демонстрації через те, що став центром пияцтва та безладдя.

Читати ще: У Венеції запровадили нові обмеження для туристів

Двогодинний протест дозволив активістам донести свої вимоги. На їхню думку, сучасний туризм на Майорці призводить до зубожіння місцевих жителів, втрату ними робочих місця та житла. Як вважають протестувальники, влада має повернутися до моделі туризму 60-70-х років.

Це вже не перший антитуристичний протест на Майорці, у липні тут пройшла багатотисячна демонстрація з вимогами відмовитися від сучасної формули туризму.

Під гаслом «Змінимо курс і встановимо обмеження на туризм», демонстранти з яскравими прапорами і транспарантами, несучи імпровізовані моделі літаків і круїзних лайнерів, прямували найвідвідуванішими вулицями міста.

«Ваша розкіш – наші злидні» – написано на одному з плакатів, а на іншому – «Це не туризмофобія, це цифри: 1 232 014 жителів, 18 мільйонів туристів».

Читати ще: У Барселоні протестувальники вийшли на вулиці з вимогою обмежити наплив туристів

Цього року активісти провели серію протестів у Барселоні та інших популярних місцях відпочинку, таких як Малага і Канарські острови, стверджуючи, що приїжджі підвищують вартість житла і призводять до того, що жителі не можуть дозволити собі жити в центрах міст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus