USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.70
  • PLN 10.25 10.50

На Львівщині від апендициту помер молодик, якого медики побоялись оглядати через коронавірус

8 Травня 2020 19:47
У Львівській області через зараження крові помер хлопець – лікарі вчасно не помітили запалення апендикса.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, пише УНІАН.

Як відзначають журналісти, п’ять днів хлопець скаржився на нестерпний біль, йому просто виписували знеболювальне, а прооперували пацієнта тільки, коли його стан різко погіршився.

Ростислав не дожив до своїх 24 років півтора місяця. Хлопець отримав юридичну освіту і як раз повинен був йти на співбесіду, щоб працевлаштуватися, ледь стримуючи сльози, розповів його старший брат.

Пізно ввечері Ростислав поскаржився на гострий біль у животі. Сестра повезла його в Городоцьку райлікарні, бо запідозрили апендицит.

«Вони відразу виключили, що це не апендицит і госпіталізація не потрібна. Сказали, що це просто переїдання і не доторкаючись. Я не фахівець, але напевно якусь пальпацію повинні були зробити, або навіть промацувати», – каже брат померлого Любомир Кімнатний.

Лікарі виписали знеболювальні, сказали здати аналіз сечі та відправили додому. Але біль не проходив. Через день вже з результатом аналізу Ростислава привезли в поліклініку. Там теж, кажуть родичі, не торкаюся живота виключили апендицит.

Після знеболюючих хлопцю ставало легше. Він протримався ще три дні. Коли почала темніти шкіра, третій брат повіз його в лікарню. Хлопця одразу ж прооперували, він навіть прийшов до тями, але через кілька годин серце зупинилося.

У довідці про смерть написали – гангренозно-виразковий апендицит. Брат померлого каже, ймовірно, встановити правильний діагноз лікарям завадив страх через коронавірус.

Начальник медчастини райлікарні розповідає, що саме він оперував хлопця тієї ночі. Що було до того не знає, але обіцяє розібратися.

«Там десять, чи скільки там медичних працівників, ну, не можу я їх всіх звинуватити в порушенні посадової інструкції. Зараз ситуація – коронавірус, карантин, кожен день, розумієте. І лікарі завантажені, і воно одне на інше нашаровується, і де-то, може, увагу відвернули... мені важко сказати», – каже заступник головного лікаря Городоцької центральної лікарні Анатолій Щур.

Медик додає, у хлопця був нетиповий перебіг апендициту, інші обставини з’ясують під час службового розслідування. Чи діяли лікарі професійно вже перевіряє і поліція, там відкрили кримінальне провадження.

«Встановлюємо очевидців, коли він звертався, в який час звертався, які були реагування медиків», – кажуть у поліції. У поліції чекають рішення суду, щоб вилучити медичну документацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 8 Травня 2020 20:16
Гроші не пішли за пацієнтом? Бо повинні йти спереду! Ґалицька медицина знаменита хабарями і гімнами проти коронавіруса.
Хм Показати IP 8 Травня 2020 20:22
Гнати таких медиків А не зарплати їм піднімати
яяя до Хм Показати IP 8 Травня 2020 21:23
на жаль, таких дуже багато... чесно кажучи, навіть не розумію, чому їм зараз такі оди "виспівують"...
Шокований Показати IP 8 Травня 2020 21:43
Розпочалася нова пандемія - covid20 головного мозку і лікувати її повинні вже психіатри!!!
DM Показати IP 8 Травня 2020 22:04
До сьогодні був повністю на стороні медиків, багато пацієнтів, мала зарплата, постійні стреси. Поки не попав в трампунк. Близько години чекав поки оглянуть і накладуть швина руку... з ни, хвилин 20 не було лікаря, потім черга, потім "почекайте поки принесуть журнал". Реально відчув що їм глибоко по..й. Можливо вони і заслуговують на таку оплату праці.
яяя до DM Показати IP 8 Травня 2020 22:54
100%
Всезнайко Показати IP 8 Травня 2020 23:05
Все зло від львівян.
Корiнний лучанин Показати IP 8 Травня 2020 23:34
Украiнцi як можна так оскотинитися.
Юрій Показати IP 10 Травня 2020 12:41
Усім доброго дня! А чому у статті ні разу не повідомляється, що випадок цей стався у Червонограді? Всі місцеві жителі давно називають нашу лікарню трупарнею. По перше, якщо не маєш грошей, то тобі і близько не можна підходити до лікарні, так як тобою ніхто займатися не буде: платити потрібно за кожний "пчих". Лікар помацав за хворе місце з ціллю встановити діагноз - мусиш покласти на стіл як мінімум 100 грн. Особливо цікаве у нас онкологічне відділення. І це в той час, коли нам усім твердять, що Україна - це Європа. Дорогенькі мої співвідчизники: Україна тільки на карті належить до Європи. Насправді у нас первісно - общинний лад підкріплений корупцією. І доки будуть у нас такі " лікарі", доти ми будемо знаходитись у тому місці, де ми зараз є - у помийній ямі. Частина червоноградців уже давно їздть лікуватись на Волинь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus