USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

На Львівщині паломник сховав паспорт у взуття і вдавав з себе українця

18 Вересня 2020 14:04
На Львівщині прикордонники викрили іноземця-паломника, який вдавав з себе українця.

По це у Facebook повідомляє Державна прикордонна служба України.

«На контроль чоловік надав паспорт громадянина України, проте встановлено, що документ чоловікові не належить», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Волинські прикордонники не пропустили пів сотні хасидів, які хотіли потрапити до Умані

За даними прикордонників, насправді чоловік виявився громадянином Австрії, а свій справжній паспорт приховав під устілкою взуття.
В Умані знаходиться могила цадика (праведника) Нахмана, засновника так званої брацлавської течії хасидизму, – одна з найбільш шанованих святинь і місце паломництва для представників цієї течії.

Паломники вірять, що той, хто зустріне новий рік на могилі в Умані, весь рік буде щасливим.

У 2019 для зустрічі 5780-го іудейського нового року (Рош а-Шана) до Умані прибуло понад 30 тисяч паломників. Читайте також Хто чекає та не чекає хасидів в Україні.

Заборона в’їзду іноземцям на територію України

Влітку МЗС Ізраїлю закликало українську владу вжити заходів для недопущення масових зібрань людей в Умані, аби не сприяти поширенню коронавірусу.

18 серпня уряди України та Ізраїлю у спільній заяві закликали хасидів через загрозливу епідемічну ситуацію утриматися від відвідування Умані.

Водночас президент фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун висловлював сподівання, що органи місцевої і центральної влади України, попри карантинні обмеження, дозволять хасидам здійснити паломництво до священних для них місць в Умані.

27 серпня Кабінет міністрів встановив заборону на в’їзд іноземців з опівночі 28 серпня.

Станом на 15 вересня в Україну з Білорусі намагалися потрапити 690 хасидів. Прикордонники прогнозували прибуття ще кількох тисяч осіб на різні ділянки держкордону.

Для посилення прикриття білоруської ділянки залучені резерви Національної академії Державної прикордонної служби та Сумського прикордонного загону. Задіяні вертоліт Мі-8, два вертольоти H-125, літак DA-40 і безпілотні комплекси для повітряного моніторингу кордону.

15 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду домовитися з Україною про надання зеленого коридору для євреїв-хасидів, які не можуть з Білорусі потрапити в пункт призначення – до святих місць в Україні.

16 вересня Україна закрила пункт пропуску на кордоні з Білоруссю через хасидів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Страж кордону Показати IP 18 Вересня 2020 17:04
А шо там складного було виявити паломника ? Наказали зняти штани, а там все відразу ж видно ! Тут і в паспорт не треба заглядати ! Неозброєним оком видно, шо не українець !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus