USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Львівщині лікарка намагалася з’їсти хабар, який вимагала у військового

29 Вересня 2023 16:07
Працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили злочинну групу з-поміж посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії та Турківської міської лікарні. Вони вимагали хабар у військовослужбовця за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що давало б змогу завершити службу.

Про це інформують у ДБР.

Голова Самбірської МСЕК, керівники лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні обіцяли оформити відповідні документи за $3,2 тисячі.

Гроші зловмисники отримували трьома траншами. Під час передання останньої суми правоохоронці затримали у місті Турка на гарячому заступницю голови лікарсько-консультативної комісії.
Під час затримання вона намагалася позбутися грошей – з’їсти стодоларову купюру. Однак правоохоронці цьому завадили, а кошти вилучили. Затримано також інших учасників злочинної групи.
Читати ще: Намагалися підсадити на наркотики поранених військових: на Львівщині викрили наркоторговців

Під час обшуків за місцем роботи та у помешканнях фігурантів вилучено документи та гроші – майже $30 тисяч, понад €10,6 тисячі, 37 тисяч гривень та 520 злотих.
Розслідування триває, встановлюють інші можливі факти зловживань.

Трьом посадовцям повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
Готують клопотання про обрання запобіжних заходів та усунення їх від виконання обов’язків.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фара Показати IP 30 Вересня 2023 07:51
Як діставали?
911 Показати IP 30 Вересня 2023 09:48
гарний обід працівників держустанов під час воєнного стану. Поширюйте
Резюме Показати IP 30 Вересня 2023 15:09
Не справилась - пропав апетит !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus