USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

На Львівщині діти масово покидають табір у розпал відпочинку: назвали причину

29 Серпня 2021 09:54
У Львівській області з дитячого табору масово тікають відпочивальники, яким надала путівки на оздоровлення держава. Причиною такого рішення стали тамтешні умови.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає УНІАН.

Олена з Дніпра розповідає, що дві її доньки витримали в таборі замість трьох тиждень – один. Щоб забрати дітей, вона провела в дорозі 15 годин й здолала 1000 кілометрів. Одна з доньок – 12-річна Руслана – каже, що захворіла на третій день перебування в таборі. В неї боліла голова, нудило й відчувався різкий біль живота. Директор табору на це медиків кликати не поспішав і називав це нервовим зривом через сварку дівчини з подругами. Швидку викликали лише після наполягання матері – у постраждалої діагностували функціональні розлади шлунку.

«Дитина жива-здорова, мама її забирає, має право. Не всі діти приїхали до нас здорові», – коментує директор табору те, що відбувається.

За його словами, понад 50 дітей вже забрали документи достроково через «сум за домом». Батьки ж кажуть, що дітям там не вистачає їжі й розваг. Вожаті там нібито були вимушені допомагати на кухні, тому часу на розважальну програму не було. У приміщеннях – бруд, вікна не відчиняються.

Мати ще однієї дитини – 10-річного Дмитра, шокована побаченим у таборі. «В одній кімнаті роблять ремонт, в другій – діти поселені і цим всім дихають, цією пилюкою», – розповідає жінка.

Читати також: Табір суворого режиму: лучанка забрала дитину з «Артеку», бо дітей погано годували та не давали води

Одна з вожатих звільнилася прямо під час заїзду, а шукати нову порадили батькам. Альтернатива – забрати дітей додому.

«Вожаті щодня приходять на роботу і щодня звільняються. Це є плинність кадрів», – каже директор табору. І пояснює, що дітей на відпочинок приїхало вчетверо більше, ніж планувалося. Табір розрахований на 250 дітей.

«Мало бути приблизно 250-300 дітей, а зросло до 1000. Це умови тендеру, на жаль, я не можу прокоментувати, чому так сталося», – розповів голова Самбірської райдержадміністрації Іван Ільчишин.

Місцеві чиновники планують вирішити ситуацію шляхом скорочення кількості дітей у таборі – зараз з цього приводу готують звернення до Львівської ОДА.

Зміни у «Соколятах» тривають з липня по грудень, усі путівки вже розподілені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Серпня 2021 15:41
А де розхвалені директором педколеджу вихователі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus