USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

На луцькому вокзалі показують відеоролики про загиблих військових

5 Березня 2024 14:34
На залізничному вокзалі у Луцьку з 1 березня почали вмикати пам’ятні ролики про загиблих військовослужбовців з Волині.

Ініціативу започаткували представники Платформи пам’яті Меморіал спільно з Укрзалізницею, розповіла Суспільному співзасновниця організації Лєра Лауда.

Окрім Луцька, ролики про загиблих захисників також транслюватимуть на залізничних вокзалах Києва, Івано-Франківська, Харкова і Дніпра.

«Для нас – це ще один жест вшанування пам’яті, нагадування цивільним українцям, які зараз живуть у відносно безпечних умовах, про те, що зараз відбувається, якою ціною і хто нас захищає. Намагаємося обирати історії тих людей із тих міст, брати їх із різних населених пунктів», – зазначила співзасновниця платформи.

Читати ще: Рідні загиблих військових з Волині та Рівненщини видали книгу-спомин про них

Поки що в приміщенні вокзалу транслюють один ролик – про 27-річного Ігоря Модіна, який у березні 2022 року помер у лікарні через важке поранення, отримане під час виконання бойового завдання на Миколаївщині.
Читати ще: На Волині рідні загиблих військових вишиватимуть «Рушник Пам'яті»

«Треба пам’ятати, треба згадувати. Воїн загинув, але пам’ять про нього повинна жити. Це добре, щоб люди не забували, а пам’ятали своїх героїв. У мене в селі також вже дуже багато хлопців загинули. Ми їх пам’ятаємо», – говорить відвідувач луцького вокзалу Ігор.

Зі слів Лєри Лауди, деякі ролики про загиблих захисників у процесі виготовлення. З часом їх змінюватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus