USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

На луцькому «Авангарді» погасили нову марку, присвячену футболістам

13 Червня 2024 14:46
Укрпошта присвятила нову марку національній збірній України з футболу, яка 17 червня зіграє свій перший матч на Євро-2024.

Участь у презентації взяв перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, повідомили в облраді.

Сьогодні, попри повномасштабну війну, Україна продовжує демонструвати високі спортивні результати. Національна збірна завоювала путівку до Євро-2024 серед найсильніших команд Європи, збірні U17 та U19 – на юнацьких Єврочемпіонатах, а на цьогорічних Олімпійських іграх у Франції відбудеться дебют олімпійської збірної з футболу.

«Поштівку «Україно, вперед!» випущено за підтримки Української асоціації футболу. Комплект з блоку марок, листівки та конверта має оригінальне оформлення у вигляді футбольного м’яча. Він символізує не тільки віру у перемогу України на футбольному полі, але й перемогу на іншому – полі бою», – розповіла директорка Волинського регіонального відділення Укрпошти Валентина Варголяк.

Вона також повідомила, що для спецпогашення цієї серії обрано символічне місце – стадіон «Авангард», де якраз сьогодні розпочався всеукраїнський дитячий турнір з футболу пам’яті волинського будівничого, мецената і прихильника футболу Віктора Чорнухи. До церемонії погашення штемпелем першого дня також долучилися і юні футболісти.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зауважив, що марка «Україно, вперед!» буде цікавою не лише філателістам, а й уболівальникам. «Наша національна збірна в хорошій формі. Головний тренер Сергій Ребров стверджує, що для українських футболістів найголовніша перемога – це здолати ворога. І я переконаний, що успішний виступ нашої команди на Євро-2024 прислужиться наближенню перемоги на полі бою. Бо чемпіонат Європи з наймасовішого і найпопулярнішого на планеті виду спорту – це хороша трибуна, аби вчергове на увесь світ заявити: Україна є! Україна бореться!» – зазначив він.

Тираж марки складає 560 тисяч примірників. Ціна маркового аркуша – 120,00 грн. Випуск «Україно, вперед!» можна буде придбати у відділеннях Укрпошти, філателістичних крамницях, а також онлайн у Поштовому маркеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Колекціонер Показати IP 13 Червня 2024 16:28
Укрпошта традиційно тримає свою марку! Молодці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus