USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

На локальні акції протесту в Білорусі вийшли близько тисячі людей

10 Січня 2021 21:54
У неділю в Мінську та інших містах Білорусі пройшли локальні акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радыё Свабода.

«Загалом у Мінську відбулися понад десять акцій протесту. У протестах взяли участь близько тисячі людей. Однією з перших була акція в мінській Серебрянці, де люди збиралися в темряві. Під час маршів люди скандували: «У рік бика без пацюка!», «Віримо! Можемо! Переможемо!», «Живе Білорусь!», – йдеться у повідомленні.

Телеграм-канал «Список Задержанных» повідомляв про трьох затриманих у неділю учасників акцій.

Також протестні акції у формі маршів, пікетів, флешмобів пройшли у Бресті, Вітебську, Гродно, Могилеві, Молодечно, Новогрудку та інших містах.

Акції на підтримку білоруської опозиції також проходили за кордонами країни, зокрема в Україні, Польщі.

Білоруське «Народне посольство» в Швеції надрукувало в Фейсбуці листа від голови МЗС країни Анн Лінде, в якому та підтвердила, що уряд Швеції підтримує розширення санкцій проти режиму Лукашенка, та вважає, що «для ЄС важливо діяти одностайно і рішуче, оскільки санкції ефективні, коли вони користуються широкою міжнародною підтримкою». За її словами, Швеція використовуватиме всі доступні інструменти, в тому числі в рамках ООН та ОБСЄ, щоб впливати на розвиток у правильному напрямку і працювати над тим, щоб Білорусь дотримувалася своїх зобов’язань щодо прав людини і основних прав і свобод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Точно Показати IP 10 Січня 2021 22:07
Не терпиться цим космополітам продати Білорусь для МВФ. Тихановська готова всю країну за вітром пустити, аби лише виконати волю господарів. Гидота, а не люди....
Ігор луцький до Точно Показати IP 11 Січня 2021 00:06
Там давним давно все ваша расея за копійки скупила.Лукашенко постійно в мацкве на колінах випрошує черговий мільярд баксов кредита.Зверніть увагу,що расея дає кридити в баксах ненавистної вам Аміріки.Беларуси фасують санкційні європейські креветки і пиодають в рашу.Бінго!
Толя Показати IP 11 Січня 2021 00:55
Частина з них протестує за зарплату, а інша може і просто, бо їм щось не подобається. Однак, таких у Сша вважають злочинцями, хоч у них і демократія. Десь можна валити свою державу, а в самій демократичній країні світу - це злочин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus