USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

На лінії фронту ворог атакує, але зазнає невдач, – Генштаб

27 Серпня 2022 08:28
Триває сто вісімдесят п'ятий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках триває формування сил та засобів радіоелектронної розвідки.

На Сіверщині ворог продовжує утримувати окремі підрозділи західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою демонстрації присутності та стримування дій підрозділів Сил оборони України. Район села Товстодубове Сумської області обстріляли зі ствольної артилерії.

На Харківському напрямку ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії об'єкти цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Світличне, Перемога, Протопопівка, Деменціївка, Петрівка, Черкаські Тишки, Одноробівка, Замулівка, Циркуни. Використовували авіацію для удару поблизу Гусарівки.

Намагався просунутися в напрямку Дементіївки штурмовими діями, невдало, відступив.

На Слов'янському напрямку ворог застосував ствольну артилерію та МЛРС для обстрілів Долинського, Дібрівненського та Краснопільського районів. Провели повітряну розвідку біля Нової Дмитрівки. Щоб зривати систему навігаційної підтримки, Сили оборони розгорнули комплекс радіоелектронної війни.

На Краматорському напрямку ворожим артилерійським обстрілам піддали райони поблизу Сидорового, Верхньокам'янського, Роздолівки та Калеників. Для уточнення позицій наших військ ворог провів повітряну розвідку БПЛА.

Сили оборони відбили спробу наступу ворога в напрямку Григорівки.

У напрямку Бахмута ворог обстріляв наші війська з доступного озброєння в районах населених пунктів Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве та Кодема. Райони Зайцевого та Соледара атакували ворожі літаки.

Окремі підрозділи ворога вдалися до спроби покращити тактичне положення в напрямку населених пунктів Соледар, Зайцеве та Майорськ. Не мали успіху й відступили.

На Авдіївському напрямку ворог вогнем танків, ствольної та ракетної артилерії намагався знищити важливі об'єкти цивільної та військової інфраструктури, завдати втрат нашим підрозділам поблизу Водяного, Первомайського, Красногорівки, Залізного. Від авіаударів постраждали райони Мар'їнки та Валентинівки.

Наступальними діями окупанти намагалися просунутися в напрямку Невельського, їх відбили. Для коригування артилерійського вогню ворог провів повітряну розвідку БПЛА.

На Новопавлівському напрямку підрозділи ворога продовжили обстріли районів населених пунктів Вугледар, Новомихайлівка та Велика Новосілка наявними засобами вогнепального пошкодження. Ворог використовував авіацію для ударів поблизу Володимирівки. Вів наступ у напрямку населеного пункту Пречистівка, успіху не мав, відступив.

У Запорізькій області зафіксовано пошкодження від пожежі на територіях поблизу Новополя, Гляйполя, Чарівного та Шевченка. Авіаударів завдано по Новополю, Гуляйполю, Новоданилівці та Ольхівському.

У акваторії Чорного та Азовського морів корабельне угруповання ворога продовжує здійснювати розвідку та блокаду цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

На Південнобухському напрямку основні зусилля ворога зосереджені на недопущенні просування наших військ.

Райони Нікополя, Олександрівки, Степової Долини, Кобзарців, Тернівки, Тополиного, Андріївки, Лозової обстрілювали з танків, ствольної артилерії, ракетних систем. Завдано авіаударів поблизу Великого Артакового, Первомайського та Ольханів.

Силами розвідувальної групи окупанти намагалися провести розвідку в районі Потьомкіного, ворога виявлено та нейтралізовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Серпня 2022 15:14
Яких невдач,якщо рашисти кожен день просуваються вперед на 100м, а нам розповідають про наші контрнаступи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus