USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

На Київщині затримали поплічників окупантів, які підпалювали військові та волонтерські автівки

30 Липня 2024 22:02
Служба безпеки України та Національна поліція затримали неодружену пару, яка виконувала завдання РФ щодо підпалів авто Сил оборони на Київщині.

За матеріалами справи, для знищення автотранспорту українських захисників окупанти залучили 25-річного жителя Черкащини та його 20-річну співмешканку, які шукали в інтернеті швидкого заробітку, інформують в СБУ.

На початку липня цього року на їхнє резюме відповів представник країни-агресора і запропонував їм гроші в обмін на знищення автомобілів ЗСУ.

Для виконання ворожого завдання фігуранти прибули до одного із селищ на околицях Києва, де підшукували місця паркування військових авто. Після виявлення трьох потенційних цілей вони сфотографували їх та відправили на погодження своєму куратору.

Після його команди пара прибула у визначений час на потрібні локації, де протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто.

Йдеться про службовий мінівен ЗСУ, а також мікроавтобус та позашляховик, які завезли волонтери в Україну, щоб передати Силам оборони.

Читати ще: Підпалював авто на замовлення РФ: поліція затримала жителя Рівного

Перебуваючи на місці злочину, фігуранти фільмували загоряння автотранспорту, щоб потім відзвітувати куратору.

Співробітники Служби безпеки та Національної поліції затримали обох зловмисників за лічені години за гарячими слідами. У затриманих вилучено запалювальну суміш та мобільні телефони, через які вони отримували інструкції від агресора.

За даними слідства, комунікація між куратором та фігурантами відбувалася в анонімному чаті популярного месенджера.

Читати ще: У Києві затримали жінку та її 14-річного сина, які палили авто військових

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Розглядають питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus