USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.46 10.58

На Курахівському напрямку окупанти 50 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ, – Генштаб

Сьогодні 09:49
Розпочалася дев’ятсот шістдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби по всій лінії фронту зафіксовано 198 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією Генштабу, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару, застосувавши одну ракету, 44 авіаційних ударів, задіявши 78 КАБів. Крім цього, здійснив 3059 обстрілів, 123 з них – із РСЗВ.

Російський агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Рев’якіне, Будівельне, Соснівка, Гарбузи, Ківшарівка, Новоосинове, Горохуватка, Закітне, Сіверськ, Торецьк, Петрівка, Михайлівка, Іллінка, Новодарівка, Курахове, Берестки, Зелене Поле, Шахтарське, Мала Токмачка, Щербаки, Козацьке.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали чотирьох ударів по скупченнях живої сили противника, уражено три пункти управління та одну інженерну споруду окупантів.

Читати ще: Росіяни стратили вже 102 українських військовополонених, – Офіс генпрокурора

На Харківському напрямку відбулося дві ворожі атаки в районі Тихого.

За уточненою інформацією, на Куп’янському напрямку за добу окупанти здійснили 26 атак. Сили оборони зупинили усі штурмові дії противника в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Кругляківки, Колісниківки, Голубівки, Петропавлівки, Першотравневого, Лозової та Вишневого.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 37 атак загарбників поблизу населених пунктів Новоєгорівка, Новолюбівка, Греківка, Невське, Терни, Ямполівка, Торське та Зарічне. Основні зусилля ворог скеровував у бік Невського, де провів ще вісім атак.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили три штурми поблизу Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку ворог чотири рази намагався прорвати оборону в районах Оріхово-Василівки та Диліївки.

Неподалік Щербинівки на Торецькому напрямку ворог здійснив три атаки.

Наші захисники відбили 40 ворожих штурмів різної інтенсивності на Покровському напрямку в районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Мирноград, Лисівка, Селидове, Гродівка, Новотроїцьке та Новопавлівка.

Ворожі атаки на Курахівському напрямку Сили оборони відбили у районах населених пунктів Ізмайлівка, Гірник, Зоряне, Курахівка, Цукурине, Новодмитрівка, Новоселидівка, Антонівка, Костянтинівка, Катеринівка, Георгіївки та Водяного, де окупанти 50 разів намагалися прорвати оборону наших військ. Найбільш активно ворог діяв біля Георгіївки, Новодмитрівки та Антонівки.

На Времівському напрямку наші захисники відбили три атаки окупантів у районі Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбулося два бойові зіткнення неподалік Малої Токмачки та Новоданилівки.

Вісім атак окупантів не мали успіху на Придніпровському напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

У Курській області за минулу добу авіація ворога завдала 12 авіаударів, скинувши при цьому 16 керованих авіабомб по території РФ.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати загарбницьким військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення і в глибокому тилу.

Загалом минулої доби українські захисники знешкодили 1210 російських загарбників. Також ворог втратив 13 танків, 44 бойові броньовані машини, 9 артилерійських систем, 10 БПЛА оперативно-тактичного рівня, крилату ракету, 32 автомобілі та чотири одиниці спеціальної техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus