USD 41.65 41.95
  • USD 41.65 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

На Ковельщині попрощалися з військовим Петром Литвинюком, який помер в російському полоні

6 Травня 2023 16:13
До такого ніколи не звикне ні розум, ні серце, бо щоразу боляче дізнаватися про втрати серед українських захисників, незалежно від місця їхнього проживання. Але цілковите усвідомлення масштабу болю і горя приходить тоді, коли траурна процесія просувається місцевими дорогами, коли зблизька бачиш сльози земляків, які втратили рідну людину.

Ця клята війна забирає найкращих, найвідважніших, наймужніших. Саме таким був Петро Купріянович Литвинюк, пишуть на сайті Колодяжненської громади.

Рідні розповідають, що хоч він не підлягав призову за віком, через кілька днів після повномасштабного вторгнення росії пішов у військкомат проситися захищати рідну країну. Почувши першу відмову, не заспокоївся і шукав шляхи, аби потрапити у військо. І це зрештою йому вдалося. Можливо, по-особливому відчував цей поклик через те, що певний час був у розлуці з Україною – проживав у США, досі там мешкають його діти.
Горнило війни, а згодом місяці страшної невідомості для рідних Петра і фраза з присмаком надії «зниклий безвісти». Надія, яка одного дня могла принести довгождану радісну новину, що військовий Петро Литвинюк – живий. Але, на превеликий жаль, з’ясувалося, що захисник перебував у російському полоні (зниклим безвісти вважався від 24 квітня 2022 року), а нині названо і дату смерті: 21 листопада 2022 року.
Попрощатися з Героєм і провести в останню путь зібралися його родина, друзі, знайомі, представники влади, військові, небайдужі громадяни. Святі отці на чолі з деканом Благовіщенського округу протоієреєм Василем Мичком відслужили заупокійний молебень за загиблим у Свято-Благовіщенському соборі міста Ковеля. Потому траурна процесія рушила на місцеве кладовище.
Поховали Петра Литвинюка з усіма військовими почестями, а наостанок у виконанні військового оркестру прозвучав Гімн.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна пам’ять і шана Захиснику!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus