USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

На Кіпрі знайшли стародавні гробниці з дорогоцінними артефактами. Фото

9 Липня 2023 00:52
Археологи з Університету Гетеборга знайшли королівські гробниці поблизу міста Дромолаксія Візація на південно-східному узбережжі Кіпру. Гробниці, що датуються 1500-1300 роками до нашої ери, вважаються одними з найбагатших, коли-небудь виявлених у Середземноморському регіоні.

Як передає UAportal, професор Пітер Фішер заявив, що є підстави вважати, що ці гробниці належали королям, хоча інформація про форму правління міста того часу ще досить обмежена.

Місце, де гробниці були виявлені, було знайдено за допомогою магнітометрів, які виявляють магнітні аномалії. Порівняння карти магнітометра з ділянкою, де знаходилась розбита кераміка, виявило великі порожнини на глибині один-два метри. Це спонукало археологів провести дослідження, що призвело до відкриття гробниць.
Гробниці складаються з підземних камер розміром до 4 на 5 метрів кожна, до яких веде вузький прохід з поверхні. Усередині командою археологів було знайдено понад 500 повних артефактів, включаючи дорогоцінні метали, дорогоцінні камені, бронзову зброю, слонову кістку, високоякісну кераміку та печатку з гематиту в золотій оправі.
Близько половини знайдених артефактів було імпортовано з сусідніх культур і цивілізацій. Золото та слонова кістка прибули з Єгипту, дорогоцінні камені були імпортовані з Афганістану, Індії та Синая, а предмети з бурштину надійшли з Прибалтики.

Читати ще: У Британії знайшли великі ручні сокири, яким понад 300 тисяч років. Фото

Під час розкопок було також виявлено кілька добре збережених скелетів, включаючи поховання жінки, яка була оточена десятками керамічних посудин, прикрас і круглого бронзового дзеркала.
За словами професора Фішера, кілька осіб, як чоловіків, так і жінок, носили діадеми та мали намиста з підвісками найвищої якості, ймовірно, виготовлені в Єгипті під час правління фараонів 18-ї династії, таких як Тутмос III, Аменофіс IV (Ехнатон) і його дружина Нефертіті.

Це захоплююче археологічне відкриття принесе багато нових знань про історію і культуру того періоду на Кіпрі та в Середземноморському регіоні. Вчені продовжують дослідження й очікують, що додаткові знахідки розширять наше уявлення про цю давню цивілізацію.

Нагадаємо, нещодавно на Волині знайшли митну пломбу часів Київської Русі.

Як повідомлялося раніше, у давньоримському місті Помпеї, що за 23 км від італійського Неаполя, археологи виявили фреску віком у 2 тисячі років, яка може бути попередником італійської піци.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus