USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

На Харківщині затримано колишніх посадовців «Укрзалізниці», які допомагали перекидати російські воєнні ешелони в Україну

19 Січня 2023 14:20
Під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області Служба безпеки України викрила ще чотирьох пособників ворога.

Зловмисниками виявилися колишні посадовці регіональної філії «Укрзалізниці», які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників, інформують в СБУ.

Після захоплення частини регіону вони добровільно приєдналися до лав місцевої окупаційної адміністрації. Там одного призначили керівником, інших двох – його заступниками, а третього – інженером у лавах створеного ворогом «Купянск-южной дистанции колеи».

На цих «посадах» вони допомагали країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті.

Читати ще: СБУ викрила прихильницю «руского міра» у своїх лавах

Насамперед зловмисники сприяли перекиданню рухомого складу військової техніки, озброєння та боєприпасів з території рф до тимчасово захоплених районів Харківщини.
Крім цього, організували передання російським загарбникам виробничого обладнання місцевого підрозділу «Укрзалізниці».

Також вони особисто закликали місцевих жителів вступати до підконтрольного рф «залізничного підприємства». За це обіцяли лояльне ставлення з боку рашистів та виплату «зарплат» у російських рублях.

Після звільнення Харківщини один із зловмисників втік до рф, інші вирішили «залягти на дно» в регіоні й таким чином спробували уникнути покарання.

Читати ще: СБУ затримала зрадників, які зливали конспіративні бази Сил спеціальних операцій ЗСУ під час окупації Херсона

Однак співробітники СБУ встановили місцезнаходження трьох зловмисників і затримали їх. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).
Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання вартою.

Четвертому фігуранту, який втік до країни-агресора, також повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus