USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

На керівника волинської обласної дитячої лікарні відкрили справу через встановлені вікна

30 Січня 2019 18:13
Головному лікарю обласної дитячої лікарні інкримінують розкрадання державних коштів. А все тому , що лікар прийняв рішення встановити понад 70 вікон в санаторії «Дачний», де лікуються діти з інвалідністю. Тим часом поки медика викликають на допити, діти з батьками вже можуть спати в теплі, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Керівнику Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Сергію Ляшенку оголосили про підозру у розтраті понад 400 тисяч гривень.

Нібито посадовець підписав «липові» акти виконаних робіт, а лікарня заплатила за встановлення вікон у санаторії «Дачний».

«Мені інкримінують розкрадання державних коштів, бо ці роботи не було виконані станом на перше січня.

Гроші на рахунок надійшли лише 20 грудня.

У договорі на виконання робіт вказано, що встановити вікна мають продовж 21 робочого дня.

А у вимогах до закупівлі вікон - кінцева дата - 31 грудня 2018 року», - каже головний лікар Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Сергій Ляшенко.

З його слів, якби кошти надійшли влітку - не було б проблем.

Сергій Ляшенко підтвердив інформацію про кримінальне провадження. Акти виконаних робіт підписали раніше встановлення вікон. У санаторії Дачний чекали завершення зміни дітей, які проходили лікування, аби з мінімальним ризиком для маленьких пацієнтів провести роботи. Адже ті вікна, які були раніше, стали непридатними для кімнат.

«Вікна були в дуже жахливому стані і ми вкривали дітям голови. В кімнаті було холодно, спали одягнені», - розповідає відвідувачка санаторію Юлія Кудацька.

«Фурнітура була настільки зіпсована, що ми поставили їх на само різи. Не можна було ні відчинити, ні зачинити. В результаті кімнати не провітрювались», додає головний лікар санаторію для дітей з батьками «Дачний» Олег Лопатін.

Понад 70 вікон та балконних систем у санаторії встановили продовж двох тижнів. Зміна батьків та дітей, а це 50 чоловік приїхали на новий етап лікування. Цю ніч батьки вперше спали в теплі і без холоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читачка Показати IP 7 Лютого 2019 16:49
Ляшенко молодець!!! Тримаю за вас кулачки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus