USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

На Іран наклали нові санкції за постачання дронів і ракет до Росії та за обстріл Ізраїлю

14 Жовтня 2024 22:04
Європейський Союз вів санкції проти семи людей та такої ж кількості організацій, які причетні до передачі Іраном ракет та безпілотників до Росії.

Про це повідомляє Рада Європейського Союзу, передає Бабель.

Обмеження ввели проти відповідальних за розробку та передачу безпілотників, ракет і повʼязаних технологій до Росії для підтримки її війни проти України, а також озброєним групам і організаціям, які підривають мир і безпеку на Близькому Сході.

Йдеться про три іранські авіалінії: Saha Airlines, Mahan Air і Iran Air та дві закупівельні фірми. Вони відповідають за передачу та постачання зброї через транснаціональні мережі закупівель. Також до підсанкційного списку увійшли дві компанії, які виробляють паливо для запуску ракет і снарядів.

Санкції ввели і проти заступника міністра оборони Ірану Сеєда Хамзе Галандарі, посадовців Корпусу вартових ісламської революції, центрального штабу КВІР Хатам аль-Анбія та аерокосмічних сил КВІР, а також директорів компаній Iran Aircraft Manufacturing Industries і Aerospace Industries Organisation.

Усім підсанкційним людям та організаціям заморозили активи та заборонили вʼїжджати до Європейського Союзу. Також вони не можуть отримувати кошти або інші економічні ресурси.

Своєю чергою Велика Британія ввела нові санкції проти людей та іранських компаній, які повʼязані з ракетною програмою, у зв’язку з атакою Ірану на Ізраїль 1 жовтня цього року.

Як пише Бабель, відповідна заява зʼявилася на сайті британського уряду.

Обмеження ввели проти Іранського космічного агентства, яке розробляє технології космічних ракет-носіїв, що застосовують у розробці балістичних ракет, та Конструкторського бюро (FPSDB), яке проєктує та виготовляє різні силові установки.

У новому санкційному списку сім високопоставлених посадовців армії Ірану, військово-повітряних сил і двох організацій, повʼязаних з розробкою балістичних і крилатих ракет.

Йдеться про:

головнокомандувача Збройних сил Ірану Абдолрахіма Мусаву та його заступника Мохаммада-Хоссейна Дадраса;

командувача військово-повітряних сил Ірану Хаміда Вахеда;

командувача розвідки Корпусу вартових Ісламської революції Мохаммада Каземі;

начальника Об’єднаного штабу іранської армії, заступника начальника з координації іранської армії Хабіболлу Саярі;

прессекретаря КВІР Алі-Мохаммада Наїні;

головного інженера Конструкторського бюро силових систем Фарзанегана Хуссейна Пурфарзанеха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus