USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

«На гостини до Лесі»: на Ковельщині відбувся благодійний етнофестиваль

5 Серпня 2024 21:21
VI фестиваль, присвячений творчості Лесі Українки, стартував у Колодяжному, де на гостей чекав літературний екскурс «Колодяжне – то власне дома», потому дійство тривало в урочищі Нечимне, де відбулася оглядова екскурсія «Стежками Лесі Українки».

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

До театралізованого дійства доєдналися перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук та гості із Польщі – президент Товариства приятелів дітей Сілезького регіонального відділення Республіки Польща Ян Вєсьолек та волонтер Адам Кубала.

Читати ще: У Колодяжному презентували відреставровану садибу родини Лесі Українки. Фото

Гості свята мали нагоду побувати у музеї «Лісова пісня», поблукати прадавнім лісом, побачити Лесин дуб, місце, де стояла хатина дядька Лева і озеро, яке, на жаль, уже заросло очеретом, але колись поетеса побачила його таким, як описала у драмі-феєрії «Лісова пісня».
Читати ще: У Луцьку вшанували пам’ять видатної Лесі Українки

«Лесю Українку надихала Волинь, її краса і загадковість. А ще її надихали люди – сильні, згуртовані, вільні. Саме завдяки таким людям ми вчергове можемо пошанувати нашу землячку та насолодитись її творчістю. Завдяки таким людям ми можемо вільно спілкуватись рідною мовою та вивчати рідне слово. І нині наша мета – допомогти їм. Тому закликаю усіх долучатись до збору для ЗСУ та зібрати кошти на необхідне для наших воїнів. Адже саме завдяки їхньому щоденному подвигу ми тут», – зазначив Юрій Поліщук.
Підтримати військових гості свята могли під час благодійного ярмарку «Разом до Перемоги», де могли придбати різноманітні смаколики та сувеніри. Під час фестивалю старостинські округи Колодяжненської громади презентували глядачам традиції, звичаї, предмети побуту, одяг, народні частування, пісенну творчість своїх територій. А на лісовій сцені відіграли благодійну літературно-мистецьку композицію «До тебе, Україно, моя бездольная мати», під час якої виступили самодіяльні народні колективи із різних куточків Волині, Рівненщини та Львівщини, а також місцеві аматори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus