USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«На гостини до Лесі»: на Ковельщині відбувся благодійний етнофестиваль

4 Вересня 2023 23:25
Театралізоване дійство «На гостини до Лесі» традиційно проходило на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та музею «Лісової пісні» в урочищі Нечимне.

Про це інформують у Волинській обласні раді.

У програмі етнофестивалю – літературний екскурс, подорож місцями, де Леся Українка надихалася, створюючи персонажів своєї найвідомішої драми-феєрії, театралізоване мистецьке дійство за мотивами творчості поетеси. Окрім того, було розгорнуто благодійний ярмарок, на якому кожна громада Ковельщини представила вироби декоративно-прикладного мистецтва та доробки народних умільців. Виручені з продажу кошти організатори спрямують на потреби Збройних сил України.
Під час свого виступу перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук зазначив, що такі видатні постаті, як Тарас Шевченко, Іван Франко та Леся Українка, оживили свідомість українців.
«Такі фестивалі потрібні, адже Леся Українка, вся родина Косачів були прогресивною українською елітою. Завдяки їхній просвітницькій роботі відбулося національне відродження, яке пізніше вилилося у незалежність УНР на початку ХХ століття. Сьогодні ж ті борці, які продовжують відстоювати нашу незалежність на фронтах, фактично є їхніми послідовниками. Ми маємо величезні перлини – Колодяжне і Нечимне, які поряд зі Звягелем та Зеленим Гаєм біля Гадяча є найбільш знаковими місцями історії та життєпису родини Косачів-Драгоманових. Після перемоги слід буде відродити фестиваль «Лісової пісні» у тих же масштабах, в яких він був. Переконаний, що перемога буде, а ми, своєю чергою, маємо докласти максимум зусиль для цього, в тому числі шануючи творчість нашої поетеси», – зазначив Юрій Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus