USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

На фронті загинув майстер народних інструментів та лірник фільму «Довбуш» Сергій Павліченко

Сьогодні 13:11
На Покровському напрямку загинув майстер музичних народних інструментів Сергій Павліченко.

Про це повідомив бандурист та очільник гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко, пише УП. Життя.

Майстер створював бандури, кобзи, ліри та гуслі, а з початком повномасштабного вторгнення пішов на фронт добровольцем.

«Нема слів – біль і сум. Ми називали його в нашому колі старих друзів Грицько. Грицько Папуга – таке нове козацьке ймення дали йому друзі в часі відродження нашого щирого Вільного Козацтва. Щирий козак, справжній гайдамака, майстер музичних інструментів», – написав Компаніченко.
Також співчуття висловив режисер фільму «Довбуш» Олесь Санін. Він пригадав роботу майстра:

«Моя фотографія з Покрови у Рівному 14 жовтня 2021 року. В руках колісна ліра роботи Грицька Павліченка. Ми були радісні і щасливі. На цій лірі тепер гратимуть учні, діти співецької школи. Її голос звучав у фільмі «Довбуш». А вчора… порвалася її співаниця. Вчора надійшла звістка, що поклав голову наш братчик за нашу свободу на фронті під Покровськом».
Читати ще: У ДТП загинув радник глави Мінстратегпрому, який відповідав за дрони

Сергій Павліченко був братчиком Київського Кобзарського цеху, учасником історичного клубу «Чорні Запорожці».
Як розповідає Тарас Компаніченко, майстер був активним учасником «усіх Майданів та Революцій». У ніч з 18 на 19 лютого 2014 року брав участь в штурмі Майдану та отримав поранення в протистоянні з силовиками.

Сергій Павліченко став співавтором першого фільму про «Холодноярських гайдамаків-повстанців», створив десятки народних інструментів.

«З перших днів повномасштабної війни – доброволець. Спершу ДФТГ, потім військо-бойова бригада. Був тричі поранений. Тепер в сонмі героїв – поліг у борні за Волю України!» – додав Тарас Компаніченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus